Beeldende begeleiding, coaching en workshops voor volwassenen en ouderen

Agnes Kunstzinnige Therapie. Voor volwassen therapie, coaching e
Den Haag

Kunstzinnige Therapie geeft vitaliteit en is een therapie die werkt met de technieken schilderen, tekenen en boetseren. Doen en ervaren! Welke techniek wordt ingezet om aan jouw hulpvraag te werken? Je hoeft perse geen kunstenaar te zijn.

Kunstzinnige Therapie geeft vitaliteit en is een non-verbale therapie die werkt met de technieken schilderen, tekenen en boetseren. Doen en ervaren! Welk materiaal en welke techniek wordt ingezet om aan jouw hulpvraag te werken?

Je hoeft perse geen kunstenaar te zijn.

De kunst van het beter worden

Kunstzinnige therapie helpt je bij een lichamelijk of psychisch probleem. Kunstzinnige therapie is van oorsprong medisch georiënteerd en is aanvullend op de reguliere, medische- en psychische behandeling.  

De vitaliteit herstellen

Kunstzinnige therapie zal gezond makende krachten aanspreken wanneer er disharmonie is ontstaan door ziekte, door een overbelasting of daar waar levensvragen of ontwikkelingsproblemen zich aandienen.

Ziekten waaraan gewerkt kan worden zijn:

 • chronische ziekten   
 • hoge bloeddruk
 • astma 
 • suikerziekte
 • kanker
 • ME
 • MS

Ziekten ontstaan door overbelasting:

 • depressie
 • angst
 • burn-out
 • slaapstoornissen

Alle oefeningen worden individueel afgestemd op de client. De vraag hierbij is: "Wat heb jij nu, op dit specifieke moment nodig?"

Kunst spreekt aan waar je met woorden niet bij kunt

Veel gevoelens en ervaringen zijn vaak niet in woorden uit te drukken, of kunnen nog niet aan het licht- en in het bewustzijn komen. Kunstzinnig werken helpt je hierbij. 

De eigen regie versterken

De activerende werking van het kunstzinnig werken ligt besloten in het proces. De innerlijke beweeglijkheid wordt in gang gezet. Hierdoor kunnen er weer nieuwe stappen gezet gaan worden.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek om te zien wat er voor jou mogelijk is.

Over Agnes Kunstzinnige Therapie. Voor volwassen therapie, coaching e

Mijn naam is Agnes Hulleman en sinds 2011 heb ik mijn Kunstzinnige Therapie praktijk in de inspirerende omgeving van Bink 36.

Voor een opleiding aan de Kunstacademie ben ik vanuit Arnhem in1974 in Den Haag komen wonen. Daarna vele banen gehad en vooral mijn aandacht gegeven aan de opvoeding van mijn twee, inmiddels volwassen, kinderen. Na alle omzwervingen, en een flinke burn-out, heb ik in 2004 mijn ware passie gevonden en dat is de combinatie van het kunstzinnige met het sociale mens - tot - mens werk. Eindelijk 'thuiskomen'.

Mijn lijfspreuk is dan ook: "De twee belangrijkste dagen zijn de dag dat je geboren wordt en de dag dat je erachter komt waarom."

Om erkend kunstzinnig therapeut te kunnen worden heb ik in 2010 de HBO opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden afgerond. Vervolgens een praktijkruimte gevonden in de sprankelende setting van Bink 36 te Den Haag. In de praktijkruimte heerst een serene rust waar clienten/patienten zich op hun gemak voelen. De fijne sfeer is noodzakelijk voor het gevoel van veiligheid en van welkom heten.

Naast het geven van therapie of begeleiding aan volwassenen en adolescenten, geef ik workshops en nascholing voor therapeuten op de Bink. Tegenwoordig begeleid ik tevens ouderen met als doel zingeving in de laatste levensfase. Ik ga dan met materialen en toepasselijke gedichten, naar de client toe.

Wat is er mooier dan een tijdje met iemand te mogen oplopen. Ik voel me vereerd met zo 'n mooi beroep!


Agnes Kunstzinnige Therapie. Voor volwassen therapie, coaching en workshops.

Agnes Hulleman

Snelliusstraat 10
2517 RJ Den Haag

Lid van beroepsvereniging

Beeldende begeleiding, coaching en workshops voor volwassenen en ouderen