Mindfulness training MBSR

Mindfulness Hillegom
Hillegom

Een training van acht avonden en een dag waarin we aan de slag gaan met onder meer de automatische piloot, de effecten van stress en hoe kan dat anders, wat doen je gedachten met je, en zo kun je bewuster in het leven staan.

Mindfulness is een krachtige, no-nonsense methode om minder stress te ervaren en meer uit het leven te halen. 
Het is een manier van hier, op dit moment, met bewuste aandacht aanwezig zijn, kijken, en ervaren.

Door je aandacht bewust te sturen leer je op een oordeelvrije, vriendelijke manier om te gaan met dat wat er op dit moment is. Door het bewustzijn van lichaam, denken en voelen te vergroten neem je je leven meer in eigen hand. Je gaat beter zien hoe je gewend bent te reageren en keuzes te maken. Dit schept ruimte om daar nieuwe manieren bij te vinden en zo met lastige momenten makkelijker om te kunnen gaan. Dit geeft je de mogelijkheid meer van het leven te genieten, het leven voelt rijker en completer.

Wil jij de kwaliteit van je leven in handen nemen?

Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. Je hoofd wordt rustiger.
In acht weken leren we aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen, informele oefeningen (dagelijks leven) en meditaties, die de concentratie vergroten en de aandacht verdiepen. Na acht weken beschik je over een groot aantal technieken die je in de verschillende gebieden van je leven kunt gebruiken. Ervaring en onderzoek leert dat oefening blijvende effecten geeft, ook na de acht weken van de training.

Je kunt de golven in het leven niet bedwingen, je kunt wel leren surfen.

Over Mindfulness Hillegom

Ik ben Sabina Huurneman.

Ik kreeg op mijn 17e het chronisch vermoeidheids syndroom waardoor ik werd gedwongen extra goed voor mezelf te zorgen en mezelf beter te leren kennen. Ik leerde wat me energie geeft en kost, en bewust om te gaan met stress. Na jaren waarin ik ernstig ziek en heel beperkt was, kreeg ik langzaamaan meer inzicht in wat herstel bevordert.
Een van de manieren om meer rust te ervaren en m'n leven weer in eigen hand te nemen bleek voor mij meditatie. Na een zoektocht en coaching op dit gebied wilde ik deze vaardigheid uitbreiden naar het leven van alledag en kwam ik bij Mindfulness terecht. Het praktische van de training en dat iedereen op zijn eigen manier kan werken aan waar hij of zij verder mee wil komen spraken me zo aan dat ik de opleiding en de vervolgopleiding ben gaan doen.

Ik vind het elke training zo mooi om te zien hoe mensen in acht weken zulke stappen kunnen maken. Hoe ze weer het gevoel hebben de touwtjes in handen te hebben. Hoe ze meer inzicht in zichzelf hebben, bewust keuzes maken en zo het leven als rijker en prettiger ervaren.

Met mijn gezondheid gaat het goed, ik geef trainingen, heb een gezin met kinderen, en doe aan hardlopen.

Mindfulness blijft me boeien in mijn eigen proces en dat van anderen. Het is een geweldig mooie, praktische manier om te ervaren dat er geen einde komt aan (in)zien, leren en ervaren.


Mindfulness Hillegom

Sabina Huurneman

Boutenswende 13
2182WS Hillegom

Lid van beroepsvereniging

Mindfulness training MBSR