Bewust Netwerk

Bewust Netwerk is een landelijk netwerk van lokale bewuste netwerken in heel Nederland. Lokale bewuste ondernemers zijn de leden en vormen het netwerk. Zij onderscheiden zich in hun professionaliteit op het gebied van bewustwording, duurzaamheid, gezondheid en welzijn. Elk netwerk organiseert activiteiten voor de leden en voor belangstellenden. Ook bundelen zij hun individuele aanbod van cursussen, workshops, lezingen, evenementen en open dagen in een gezamenlijk agendaoverzicht. In elk netwerk zorgt een coördinator voor afstemming van het geheel, en zij werken op landelijk niveau samen.

Ben je zelf een professional werkzaam op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn en zoek je een netwerk bij jou in de regio? Kijk dan eerst in het overzicht van netwerken! voor een netwerk in jouw buurt.

Is er geen actief lokaal netwerk in jouw regio? Of wil je alleen landelijk vermeld worden op www.bewustnetwerk.nl? Schrijf je dan hier in.

Staat jouw plaats/regio er niet bij en wil je zelf een netwerk initiëren?
Neem contact op!

Onze thema's

Bewustwording

Persoonlijke groei en bewustwording is het ontwikkelen van je kwaliteiten om te kunnen bereiken wat je wilt in je leven, in je werk en in je vrije tijd, vanuit het verlangen om een gelukkiger leven te leiden. Het leuke is dat je aldoende steeds meer ontdekt dat je de belangrijkste vaardigheden om een gelukkig leven te hebben al van nature bezit. Je mag ze alleen weer opnieuw ontdekken! Op die ontdekkingsreis is er een groot aanbod van kursussen, trainingen en therapieën.

Welzijn

 

Bij een bewuster en gezonder leven, hoort ook leuke en fijne dingen doen die bijdragen aan je welzijn, zoals dansen, massage, lekker eten, zang en kunst.

Onze kernwaarden

Inspireren

Een overzicht van lokale professionals is inspirerend voor al diegenen die hun eigen pad willen vinden, om te zien dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Het is een uitnodiging om je eigen weg te vinden als unieke mens.

Ontmoeten

Onderling vormen de leden het lokale netwerk, zij ontmoeten elkaar. Ontmoeten is de ervaring centraal stellen, elkaar horen en zien. Je open te stellen heeft geen direct resultaat tot doel, maar het maakt je bewust je van jezelf.

Ontwikkelen

Doordat ieder zijn unieke bijdrage levert, ontwikkelt Bewust Netwerk zich organisch. Met hoge mate van zelforganisatie, autonome deelnemers en vertrouwen in de toekomst, groeien de lokale netwerken en vinden zij elkaar. Het is geen doel 'op zich' om ergens te komen, wel om te werken aan het proces van bewustwording dat er nu eenmaal is.

Samenwerken

Een concrete vorm van ontwikkelen is samenwerken. Door activiteiten te presenteren en te bundelen, mensen achter de bedrijven met elkaar in contact te brengen, kunnen er nieuwe mogelijkheden en projecten ontstaan vanuit een gezamenlijke visie. Dit is de oogst van een levendig netwerk ondersteund door een overzichtelijk webplatform.