Juniper - Therapie en Begeleiding bij Eetstoornissen

Irene de Groot
Spaarndam, gemeente Haarlem

Irene biedt psychologische begeleiding aan mensen met een eetstoornis of eetprobleem. Ook biedt zij advies en begeleiding voor naasten. Irene is naast ervaren professional een ervaringsdeskundige op het gebied van herstellen van een eetstoornis.

Loop je rond met eetproblemen, een laag zelfbeeld, hoge eisen aan jezelf, sociale spanningen, hoog sensitiviteit en/of faalangst? Of ben je klaar met hoe je het leven zoals het nu is door komt en wil je LEVEN, maar vind je dit spannend? Of wil je af van je eetprobleem, en meer..., maar durf je niet te geloven dat dit voor jou ook mogelijk is? Maak dan een gratis eerste afspraak via mijn website praktijk-juniper of per mail irenepraktijk-juniper. Voel je welkom.

Ik ben er voor iedereen, of je nu dun, gemiddeld of dik bent. Hoe je eet- en leefpatroon er ook uit ziet. Een eetprobleem is sowieso naar en serieus te nemen, mocht jij jezelf dit afvragen. Wees niet bang om jezelf bij mij aan te melden. Ik weet uit ervaring hoe het is om rond te lopen met een eetstoornis.

Ook ben ik er voor alle naasten die steun, begeleiding of eenmalig advies willen. Met of zonder betrekking van hun dierbare met eetstoornis. Live afspreken, een telefonische afspraak of videobellen is hierbij mogelijk.

Over Irene de Groot

Mijn naam is Irene en ik heb een praktijk eetstoornissen in Oud-Spaardam. 

Hiervoor werkte ik ruim tien jaar in de specialistische ggz met mensen met een eetstoornis en hun naasten. Omdat ik voor iedereen die te maken heeft met een eetstoornis bereikbaar wil zijn, ben ik voor mezelf begonnen. Fijn is wel dat ik veel ervaring heb opgedaan in het werken in een team en ik heb veel geleerd over verschillende verschijningen van onderliggende problematiek. Denk hierbij aan angst, dwang, vermijding, depressie, verslaving. Maar denk ook aan problemen die onder de eetstoornis kunnen liggen, zoals AD(H)D, autisme, hoogbegaafdheid, trauma en misbruik.

Ik ben sociotherapeut van origine, maar heb zowel individuele- als groepstherapie, als systeembegeleiding gegeven binnen eetstoornissenland. 

Naast mijn ervaring had ik zelf 8 jaar een hardnekkige eetstoornis, waarbij ik me herkende in verschillende typen eetstoornissen. Mijn behandelingen heb ik als onbevredigend ervaren, omdat ik te weinig ervoer dat er uitgegaan werd van mijn eigen kracht en kennis over mezelf (ook al dacht ik toen dat ik gek was, ik wist óók wat ik in huis had, ergens....). Ook had ik meer behoefte aan diepere lagen van ontwikkeling, niet alleen de focus op eten en gewicht. 

Inmiddels ben ik ruim 17 jaar hersteld van mijn eetstoornis en heb ik me gespecialiseerd in eetstoornissen en de vaak onderliggende identiteitsproblemen. Ik heb veel reguliere zorgervaring en ben me gaan verdiepen in antroposofische kijk op ziekte en stoornissen en ben de natuur gaan gebruiken als hulp- en inspiratiebron tijdens het herstel.


Juniper- Therapie en begeleiding bij eetstoornissen

Irene De Groot

Kerklaan 3
2063JJ Spaarndam, gemeente Haarlem

Juniper - Therapie en Begeleiding bij Eetstoornissen

Wat doe ik nog meer?

Coaching - Wandelcoaching
Natuurcoaching en -therapie, Vision Walk, Vision Quest, Symbols Process
Groesbeek
Loop je vast in je leven, je werk en/of relatie? Heb je het gevoel dat je ‘iets’ essentieels mist? Ben je toe aan een nieuw hoofdstuk in je leven?
Centra voor Bewustwording
Vragend Wijs
Amersfoort
Body Stress Release
Meditatie
Hengelo Gld
Meditatie wordt gegeven 1x per 14 dagen, in Hengelo Gld. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom!
Opleiding en Training
Spirtuele & Intuïtieve Ontwikkeling, Mediumschap & Trance Healing, Paramedisch & Psycho
Hengelo Gld
Bij de Spirituele en Intuïtieve Academie geef ik diverse avond en dag opleidingen.In Toldijk en Wageningen.
Medium
Diepgaande Medium & Trance Healing en Paramedische Consulten
Hengelo Gld
Een therapeutisch medium consult kan inzicht geven in moeilijke situaties en antwoorden bieden op levensvragen. Na het consult heb je meer inzicht in jezelf en je situatie. De inzichten zullen verhelderend zijn en je zal meer ruimte ervaren. 
26okt
Opleiding
Opleiding Luisterkindwerker
Hengelo gld
Wil je je laten opleiden tot Luisterkindwerker? Wil je werken met een prachtige methode vol aandacht, liefde, warmte en erkenning? Als Luisterkindwerker leer je op afstand te werken en bied je hulp op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.
12nov
Opleiding
Mediumschap en Trance Healing Deel 1
Wageningen
Mediumschap en Trance Healing Deel 1 Basis®bestaat uit de basis van het nieuwe moderne mediumschap.Je leert om contact te maken met Spirit en kijkt waar blokkades vandaan komen/ontstaan zijn.
18nov
Opleiding
3 daagse Opleiding Spirituele & Intuïtieve Ontwikkeling
Wageningen
Deze 3 daagse opleiding Spirituele en Intuïtieve Ontwikkeling is een complete opleiding om je de beginselen van spiritualiteit eigen te maken. Je leert weer contact te maken met je eigen gevoel.
Persoonlijke Begeleiding
New Nature Coaching and Therapy
Groesbeek
Loop je vast in je leven, je werk en/of relatie? Heb je het gevoel dat je ‘iets’ essentieels mist? Ben je toe aan een nieuw hoofdstuk in je leven?