Psychosynthese Academie

Psychosynthese Academie
Amersfoort


Psychosynthese is een praktische en positieve psychologie, die de mens in zijn wezen benadert.

Meer dan je zorgen of wisselende stemmingen is er een stille onveranderlijke plek in je innerlijk, ‘het zelf’: een liefdevol en krachtig centrum. Psychosynthese werkt met de vragen en problemen van mensen, maar besteedt ook veel aandacht aan de ontwikkeling van dit rustgevende ‘zelf’ in de persoon. Sturing van je leven vanuit dit centrum bevordert je liefde en wil. Er groeit meer evenwicht en je bent beter in staat te kiezen wat bij je past.

Psychosynthese is een spirituele weg van bewustwording, stilstaan bij jezelf en de volheid van je hart. Het is de weg naar binnen en zorg dragen voor de verschillende lagen en ‘ikken’ in jou aanwezig, deze langzaam aan het licht brengen. 'Hogere' kwaliteiten zoals creativiteit, mededogen en wijsheid worden een scheppende kracht in de werkelijkheid van je leven. Het verrijkt je relaties en ontmoetingen met anderen:een zin-vol leven. Met een frisse blik en met het oog op de toekomst trekken wij in september ons nieuwe jasje aan! Wij willen een herkenbare plek zijn waar mensen die psychosynthese een warm hart toedragen elkaar kunnen ontmoeten, van gedachten kunnen wisselen en van elkaar en met elkaar kunnen leren.

Vanaf 1 september heten wij 'Psychosynthese Academie’. Het woord Academie komt uit het Grieks waar Plato in 385 v. Chr. zijn eerste ‘Akademeia’ oprichtte in zijn tuin. Een plek van groei en bloei waar hij zijn leerlingen inspireerde, waar gesprekken gevoerd werden en waar men van elkaar leerde. Een prachtige omschrijving van de plek die wij zijn! Ons nieuwe logo straalt uit waar we voor staan: voor verbinden en ontwikkelen op alle niveaus.

Wij hebben aanbod voor psychologen, therapeuten, beginners en geïnteresseerden. Het aanbod varieert van een workshop, lezing tot een of meerjarige opleiding. 

Over Psychosynthese Academie


Psychosynthese Academie

Martine Ducheine

Muurhuizen 36
3811 EJ Amersfoort

Psychosynthese Academie

Wat doe ik nog meer?

Psychologische hulp
Psychosynthese Academie
Amersfoort
Verhuur Accommodaties
De studio van YogaBalans Culemborg
Culemborg
Dit is een prachtige ruimte van 64 vierkante meter voor diverse activiteiten als yoga, meditatie, mindfulness, tai chi, massage etc. De ruimte is ook geschikt voor individuele sessie's.
Wellness
Reset Spa wellness & floaten
Naaldwijk
Bij Reset Spa floaten, een uur lang helemaal van de wereld. Drijven op zouthoudend water. je bent volledig gewichtsloos. En terwijl je geniet, doet magnesiumzout met zn bijzondere eigenschappen van alles voor je lichaam.
Filosofie
Levens thema's onderzoeken aan de hand van filosofen, wetenschap en kunst
Leiden
Ervaringsgerichte cursussen waarin we levensthema’s onderzoeken, aan de hand van filosofen, wetenschappelijke bevindingen en inspiratie door de kunsten.
Yoga
YogaBalans Culemborg
Culemborg
YogaBalans Culemborg biedt een ruim aanbod van diverse soorten yogalessen gegeven door verschillende docenten.
23dec
Evenement
Eindejaarsmeditatie
Culemborg
Een moment van verstilling in verbinding. Iedereen is welkom!
Kinderen-Ouders
Ontspannen door meditatietechnieken en zang als hulp bij herstel
Leiden
Omdat werkelijk kunnen ontspannen ook werkelijk bijdraagt aan genezen en welzijn, bied ik je als ouder of verzorger een methode waarmee je voor je kind een verschil kunt maken. Die methode is gebaseerd op meditatietechnieken en zang.
Ademtherapie
Adem en ontspanning
Culemborg
YogaBalans biedt naast yoga ook individuele begeleiding bij het verdiepen en verruimen van de adem.
Winkels
De nieuwetijdswinkel van Utrecht
Utrecht
Kom langs in onze fijne winkel met een ruim assortiment boeken, kaarten, meditatiekussen, yogamatten, klankschalen, sieraden, wierook en een zeer grote collectie edelstenen & mineralen.
Mindfulness & Compassie
Training mindfulness voor ouders, kinderen en jongeren
Lent
Stoppen met doorgaan ... op adem komen ... je bewust worden van gedachten, gevoelens en hoe je lichaam hierop reageert. Niet zweverig, maar praktisch. Het kan jou en/of je kind meer rust, focus, plezier en energie opleveren. Jullie zijn welkom!