Mindful Bewegen, Bartenieff Fundamentals, Bewegingsexpressie

Dreamel Moving & Mind
Den Haag

Move your body, Calm your mind. Ik begeleid activiteiten vol beweging, dans, plezier en Mindfulness. Alle activiteiten zijn gericht op ontspannen, vertragen en in je lijf komen. Kom bewegen en ontdekken!

Onder de naam Moving the Mind combineer ik Beweging met Mindfulness. Wij zijn als mens gebouwd om te bewegen. Stilzitten en mediteren op een kussen is lastig. Mindfulness kan ook in beweging! Ik organiseer wandelingen en geef workshops onder het motto: Move your body, Calm your mind. 

Workshops Mindful Bewegen:

Mijn lessen en workshops bevatten een mix van Beweging, Dans, Spel en Mindfulness. De workshops zijn gericht op ontspanning, vertraging en uit je hoofd in je lijf komen. Centraal staat het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, gewaarzijn en compassie, maar op een vrolijke manier. Mijn uitgangspunt is dat het lichaam en beweging een prachtige ingang vormen voor het ontwikkelen van meer aandacht, gewaarzijn, rust, vriendelijkheid en reflectie. Ik maak veel gebruik van de zintuigen, gronding, ademhaling, muziek, ruimtegebruik en ontspanningsoefeningen. Mijn workshops bevatten Mindfulness- en bewegings­oefeningen, dansexpressie, spel en bewegingsmeditaties. Ervaring met bewegingsexpressie, dans, spel of Mindfulness is niet nodig. 

Wat ik bied is bewegen in veiligheid, binnen je comfortzone, met respect voor jezelf en elkaar. Ruimte voor het ervaren en onderzoeken van je voorkeursbewegingen en je patronen. Veilig experimenteren met alternatieven.

Over Dreamel Moving & Mind

Ik dans al ongeveer 30 jaar voor mijn plezier, naast mijn werk. In beweging zijn maakt mij gelukkig. Via klassiek ballet kwam ik in aanraking met moderne dans en dansexpressie. Op de middelbare school was ik actief in het schooltoneel. Via yoga kwam ik terecht bij meditatie en boeddhisme. 

Ik dacht altijd ‘niet goed genoeg’ te zijn om professioneel iets te gaan doen met beweging, dans of theater. Tot ik tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Deze opleiding, die ik in voorjaar 2015 met succes afrondde, veranderde mijn leven compleet en heeft me zeer verrijkt. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf, voel mijn emoties beter, kan beter grenzen aangeven en ben meer in het hier en nu. In 2016 richtte ik Moving the Mind op, om dat wat ik geleerd heb, en de lol die dat brengt, te delen met anderen. Sindsdien organiseer ik wandelingen en geef ik workshops Mindful Bewegen.

Gedurende de week volg ik nog steeds lessen moderne dans, ballet of yoga, voor onderhoud van lichaam en geest. Ik volg momenteel de opleiding LBMS (Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals). Sinds 2020 ben ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer en begeleider bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden. 


Moving the Mind

Pauline Memelink

Mariastraat 73
2595GM Den Haag

Mindful Bewegen, Bartenieff Fundamentals, Bewegingsexpressie