Soepel Bewegen, Bewegingsexpressie, Verdiepende bewegingsworkshops

Moving the Mind
Den Haag

Move your body, change your mind. Ik begeleid activiteiten vol beweging, dans, plezier en meditatie. Mijn activiteiten zijn gericht op ontspannen, vertragen en in je lijf komen. Alle ruimte voor persoonlijke groei. Kom bewegen en ontdekken!

Onder de naam Moving the Mind combineer ik Beweging met Meditatie. Een krachtige combinatie voor positieve verandering. Wij zijn gebouwd om te bewegen. Ik geef somatische bewegingslessen, organiseer wandelingen en geef workshops onder het motto: 'Move your body, change your mind'. Wordt je meer bewust van je lijf en leer over je bewegingspatronen. 

Workshops vol bewegen, meditatie en plezier:

Mijn lessen en workshops bevatten een mix van Beweging en Meditatie. De workshops zijn gericht op ontspanning, vertraging en uit je hoofd in je lijf komen. Centraal staat het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, gewaarzijn en compassie, maar op een vrolijke manier. Mijn uitgangspunt is dat het lichaam en beweging een prachtige ingang vormen voor het ontwikkelen van meer aandacht, gewaarzijn, rust, vriendelijkheid en reflectie. Ik maak veel gebruik van de zintuigen, gronding, ademhaling, muziek, ruimtegebruik en ontspanningsoefeningen. Ervaring met bewegingsexpressie, dans, spel of meditatie is niet nodig. 

Wat ik bied is bewegen in veiligheid, binnen je comfortzone, met respect voor jezelf en elkaar. Ruimte voor het ervaren en onderzoeken van je voorkeursbewegingen en je patronen. Veilig experimenteren met alternatieven. Ik ben gecertificeerd Laban Bartenieff Bewegingsanalist (LBMA) en Somatisch Beweegdocent (RSME) en houd me aan de internationale gedragscode van ISMETA voor somatische docenten.

Over Moving the Mind

Ik dans al 30+ jaar voor mijn plezier, naast mijn werk. In beweging zijn maakt mij gelukkig. Via klassiek ballet kwam ik in aanraking met moderne dans en dansexpressie. Op de middelbare school was ik actief in het schooltoneel. Via yoga kwam ik terecht bij meditatie en boeddhisme. 

Ik dacht altijd ‘niet goed genoeg’ te zijn om professioneel iets te gaan doen met beweging, dans of theater. Tot ik tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Deze opleiding, die ik in voorjaar 2015 met succes afrondde, veranderde mijn leven compleet en heeft me zeer verrijkt. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf, voel mijn emoties beter, kan beter grenzen aangeven en ben meer in het hier en nu. In 2015 richtte ik Moving the Mind op, om dat wat ik geleerd heb en de lol die dat brengt, te delen met anderen. Sindsdien organiseer ik wandelingen en geef ik workshops en les in Mindful Bewegen.

Gedurende de week volg ik nog steeds lessen moderne dans, ballet of yoga, voor onderhoud van lichaam en geest. Ik ben gefascineerd  door bewegingsanalyse en somatisch werk (lichaamsgewaarzijn en het herkennen van bewegingspatronen) en volgde een vierjarige opleiding LBMS (Laban Bartenieff Movement System). Sinds 2022 ben ik internationaal gecertificeerd Bewegingsanalist (LBMA) en Somatisch Beweegdocent (RSME). Ik houd me aan de internationale gedragscode van ISMETA voor somatische docenten. 

Daarnaast ben ik sinds 2020 ben ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer en meditatiebegeleider bij Boeddhistisch Centrum Haaglanden. 

 


Moving the Mind

Pauline Memelink

Mariastraat
2595GM Den Haag

Soepel Bewegen, Bewegingsexpressie, Verdiepende bewegingsworkshops

Wat doe ik nog meer?

Medium
Medium- Healing Medium - Akasha reader/ therapeut
Didam
Medium - Healing Medium Akasha Reader/therapeut - Spiritueel leraar
Meditatie
Stiltewandelingen, Bewegingsmeditaties, Mindfulness, somatische meditaties
Den Haag
Niets ontspant beter dan een Stilte- of Verwonderwandeling in de natuur. Loop een keertje mee! Of kom in de studio een bewegingsmeditatie uitproberen of Mindfulnesstraining volgen.
Healing en reading
Quantum Soul healing in combinatie met Trance healing
Didam
Quantum Soul healing in combinatie met Trance healing
22apr
Evenement
Workshop: De Connectie tussen Lichaam en Geest
Voorburg
Zoek jij eindeloos afleiding op je telefoon? Heb je last van boosheid, piekeren, twijfel, uitstelgedrag, perfectionisme? Deze workshop vol praktische bewegingsoefeningen helpt tegen dit soort ondermijnende denkpatronen en automatische reacties.
19apr
Evenement
Workshop: De Connectie tussen Lichaam en Geest
Voorburg
Zoek jij eindeloos afleiding op je telefoon? Heb je last van boosheid, piekeren, twijfel, uitstelgedrag, perfectionisme? Deze workshop vol praktische bewegingsoefeningen helpt tegen dit soort ondermijnende denkpatronen en automatische reacties.
Creativiteit
holistische tekenlessen.
Almelo
Het doel van de lessen is om je bewust te worden van jezelf. Je leert vrijer denken, je wordt meer lichaamsbewust en je stimuleert je eigen creativiteit. Je hoeft niet te kunnen tekenen. Je werkt met verschillende materialen zoals potlood, verf enz.
26apr
Open dag
Twee gratis proeflessen Soepel Bewegen
Voorburg
Woensdagavond 26 april: Kom gratis heerlijk somatisch bewegen en kennismaken. Een les in Soepel Bewegen van 5 kwartier in de studio in Voorburg.
Massage
Praktijk Natural Touch voor Massage en Bewustwording
Leusden
Kom weer dichter bij jezelf door middel van een holistische massage of een holistic pulse sessie waardoor jij meer rust en ruimte kan ervaren!
Opleiding en Training
Intuïtieve ontwikkeling/mediumschap -Akasha trainingen verschillende Workshops
Didam
Coaching - Diverse Coaching
Coach- beeldend, HSP coach.
Almelo
Iedereen denkt, droomt en praat in beelden, als je een tekening maakt komt er ook informatie uit het onbewuste naar boven die je via de motoriek van je hand op papier tekent. De coach beeldend vertaalt via het counselen de beelden voor de cliënt.
Voedingsadvies & Coaching
VOEDT-advies & De Beleefkeuken - voor voeding, begeleiding en workshops
Molenhoek & Heumen
Het is mijn streven om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met gezonde vitale voeding. Stap voor stap ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Eten volgens de natuurvoedingswijze zorgt ervoor dat je dichter bij jouw natuur komt.