Het groenste hotel van Nederland

Hotel de Plataan
Delft

Het groenste hotel in hartje Delft, dat zo weinig mogelijk afval produceert.Duurzame en milieuvriendelijke producten in overvloed. Er is een heerlijk terras, café en vergaderruimtes waar bewuste ont-moetingen kunnen plaatsvinden.

Hotel de Plataan is een erg vriendelijk, gastvrij en stijlvol *** hotel met een zeer eigen karakter dat is gelegen in het historische hart van het centrum van Delft. De markt, musea en andere bezienswaardigheden zijn allemaal op loopafstand van het hotel.

Daarnaast is ons hotel zeer groen door: natuurlijk tuinieren, het gebruik van vele ecologische en Fair-Trade producten en nog veel meer andere zaken, zie onze website. 

In het huiskamercafé heeft u de keuze uit verschillende soorten ontbijt, diverse hapjes en drankjes. Wanneer u direct bij het hotel boekt, wordt u bij aankomst getrakteerd op een gratis welkomstdrankje. In het hotel en op het terras kan gebruik gemaakt worden van gratis draadloos internet. 

De muren van de hotelkamers en in de rest van het hotel zijn op een unieke wijze beschilderd door de Delftse kunstenares Juul Smulders. Er zijn prachtige themakamers in het hotel, met als uitgangspunt een boom, of een grote plant. Het themas hebben we gekoppeld aan de plek waar deze boom van nature voorkomt en de cultuur die je daar vind.

Verhuur accommodaties

Naast overnachten is Hotel de Plataan ook de perfecte locatie voor uw vergaderingen, bijeenkomsten of workshops. Een mooie combinatie met bewust en groen! Er zijn twee vergaderzalen voor ca. 10-12 personen en een grote voor 20-30 personen. 

Over Hotel de Plataan

Wij zijn ooit begonnen als architect en verpleegkundige, die een aantal kamers in ons eigen huis hadden ingericht als pensionkamers. Toen de vraag kwam of wij kinderen wilden. Die wilden we heel graag, maar we vonden het zo leuk dat wij af en toe gasten over de vloer hadden. Toen zijn we groter gaan kijken en inmiddels 25 jaar later zijn wij nog steeds dolgelukkig met zowel kinderen als het mooiste hotel van Delft. Er stond zo'n prachtig oud pand te koop aan het Doelenplein in Delft, waar toentijds nog de PTT telecom (lees KPN) zat. Met een prachtige Plataan voor de deur, konden wij niet anders dan ons hotel vernoemen naar de prachtige boom aan ons terras. 

Inmiddels is Floortje, onze oudste dochter, bezig om het hotel over te nemen van ons. Ook onze andere 2 kinderen werken inmiddels in het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus! 


Hotel de Plataan

Hans Meijer

Doelenplein 10
2611BP Delft

Het groenste hotel van Nederland