Hommes' Verhaal | Andere perspectieven op de wereld om je heen

Hommes' Verhaal
's-gravenhage

Dit is mijn verhaal. Ik houd het klein en bij mezelf. Mijn perspectief op de wereld om me heen. Wie weet kun je er iets mee, in jouw perspectief op de wereld om je heen. Of misschien kan ik je helpen met jouw verhaal?

Ik houd ervan om met een verhaal, een blog als dit, nieuwe perspectieven te schetsen op de wereld om me heen, zoals ik die zie. Niet een mening of een oordeel, een statement in een paar woorden. Daar zijn er al genoeg van tegenwoordig.En het is ook niets voor mij. Het is me te hard, te stellig.

Ik heb zo hier en daar een komma nodig om een punt te maken. En ik wil open blijven staan, nieuwsgierig blijven en vragen stellen. Luisteren. Proberen te snappen. En er dan mijn verhaal van maken.

Kan ik je helpen met jouw verhaal? Dat doe ik graag als (schrijf)coach, klankbord, sparringspartner of als schrijver.

Over Hommes' Verhaal

Ik denk dat ik een jaar of zeven, acht was. Ik wurmde me in een donker hoekje onder het schuine dak op zolder, aan een bureautje dat daar stond. Om te schrijven. Op zondagochtend als iedereen nog sliep. Schrijven was fijn. Het gaf me rust en een gevoel van avontuur tegelijk. Vrijheid. ​Wat ik schreef was mijn verhaal. Als het waar was en ook als het niet waar was. Helemaal mijn verhaal.

​Inmiddels heb ik het zolderhoekje verruild voor een grote tafel bij het raam in de woonkamer. Maar schrijven doe ik nog. En ik teken en boetseer, heb een baan, ik tuinier en kook graag, lees en hang op de bank voor een serie. Maar het meest houd ik toch wel van schrijven. Het zachte, vloeiende krassen van een vulpen op papier.

Ik houd van taal, van bijzondere woorden. En ik houd ervan om met een verhaal, een blog als dit, nieuwe perspectieven te schetsen op de wereld om me heen, zoals ik die zie. Niet een mening of een oordeel, een statement in een paar woorden. Daar zijn er al genoeg van tegenwoordig.

En het is ook niets voor mij. Het is me te hard, te stellig.Ik heb zo hier en daar een komma nodig om een punt te maken. Ik wil open blijven staan, nieuwsgierig blijven en vragen stellen. Luisteren. Proberen te snappen. En er dan mijn verhaal van maken.

En als je wilt, help ik je, als coach of sparringspartner, jouw verhaal te maken.​


Hommes' Verhaal

Saskia Hommes

Raamstraat, 22 b
2512CA 's-gravenhage

Hommes' Verhaal | Andere perspectieven op de wereld om je heen