Onder de oppervlakte, praktijk voor psychosynthese


Leiderdorp

Hi, Ik ben Sjaan, psychosynthese therapeut in Leiderdorp. Samen zullen we met respect, humor en liefde nieuwsgierig kijken naar wat er bij jou onder de oppervlakte speelt. Een balans vinden van innerlijk loslaten en kwaliteiten in ere herstellen.

Mijn naam is Sjaan, psychosynthese therapeut in Leiderdorp.

Psychosynthese is een vorm psychosociale therapie waarbij de hele mens centraal staat. Er wordt niet alleen gekeken naar je problemen, maar vooral ook naar jouw kwaliteiten, dromen, verlangens en mogelijkheden. Psychosynthese biedt mij als counselor en therapeut een methode om jou bij te staan tijdens je ontdekkingstocht naar wie je werkelijk wilt zijn.

Ik wil graag met jou werken aan de obstakels die je in de weg staan om jezelf te worden. Met een luisterend oor, humor, intuïtie en nieuwsgierigheid, zal ik in jouw tempo naast je blijven lopen. Zo kijken we samen naar wat er allemaal bij jou onder de oppervlakte speelt, met als dat jijzelf weer de kapitein wordt van je eigen schip.

Wil je meer over mij of mijn werkwijze weten, lees dan aub verder op mijn site of neem contact met mij op. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gratis.

Over

Zolang ik me kan herinneren heb ik interesse in de belevingswereld van de mensen om mij heen. Daarom heb ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Den Haag gevolgd en werk ik al sinds eind jaren ‘90 met veel plezier in de jeugdhulpverlening.  

Op mijn 27e raakte ik overspannen. Ik wist niet wat me overkwam. Naar mijn idee hoorde ik in de bloei van mijn leven te zitten. Na een tijd vol ontkenning en pogingen het alleen op te lossen, kwam ik toch tot de conclusie dat ik niet vooruitkwam. Blijkbaar had ik hulp nodig. 

En dat vond ik! Op een manier die ik me niet had kunnen voorstellen. Ik kwam terecht bij een psychosynthese therapeut. Ik heb daar opnieuw naar mijzelf leren kijken, luisteren en voelen. Deze manier was dieper dan ik daarvoor deed. Ik heb meer rust gevonden, ben milder naar mijzelf geworden en begrijp mijzelf nu veel beter. En dat voelt goed.

Na deze ervaring wist ik dat ik dit anderen ook wil leren. Het duurde nog wat jaren voordat ik daadwerkelijk daad bij de wens durfde te voegen. Jaren waarin ik heerlijk werkte in de jeugdhulpverlening, kinderen kreeg en mijn 1e huis kocht. Ik leefde mijn leven, maar het bleef knagen. De wens om anderen naar zichzelf te leren kijken, luisteren en voelen, groeide.  

In 2016 ben ik de opleiding “Psychosynthese counselor en therapeut” in Amersfoort gaan volgen. Een schot in de roos. Eindelijk kan ik mensen begeleiden op de wijze die mij zoveel heeft gebracht.


Onder de oppervlakte

Sjaan Alewijn

Touwbaan 38
2352 CZ Leiderdorp

Lid van beroepsvereniging

Onder de oppervlakte, praktijk voor psychosynthese