BuitenWerkt | Kom op adem in de natuur | (Ont)-moeten in de groene sportschool

Margriet Knospe
Delft

Een groene omgeving biedt rust, maakt het hoofd leeg, laat mensen weer terugkomen bij hun basis en nodigt uit tot bewegen. Op Landgoed Buitenleeft wordt gewerkt aan jezelf, met hulp van de natuur.

Op Landgoed Buitenleeft wordt gewerkt; gewerkt aan jezelf, gewerkt aan het leren kennen van jouw patronen en drijfveren met behulp van de natuur.

Wij hebben een ontmoetingsplek gecreëerd waar mensen zich kunnen ontdoen van fysieke en psychologische klachten zodat ze beter voor zichzelf en de natuur om haar heen leren zorg dragen en bovenal waar zij zich welkom en ontvangen voelen.

Met als doel een sneller herstel doordat je jouw eigen ruimte mag innemen zodat je weer in contact komt met jouw waren natuur in combinatie met de juiste hulp en echte aandacht in de vorm van een multidisiplinaire aanpak. 

 

Een groene omgeving biedt rust, maakt het hoofd leeg, laat mensen weer terugkomen bij hun basis en nodigt uit tot bewegen

 

Sinds enkele jaren wordt in de reguliere zorg onderkend dat een groene omgeving een positief effect heeft op de gezondheid en het welbevinden van mensen (natuur als ‘groen medicijn’). Mensen met depressies, burn-out of traumatische ervaringen hebben baat hebben bij de lijfelijke aanwezigheid en inspanning in de buitenlucht, en met het daadwerkelijk met de voeten in de aarde staan. Deze positieve correlatie wordt laatste jaren zowel nationaal als internationaal wetenschappelijk ondersteund.

Over Margriet Knospe

Voordat ik de natuur herontdekte heb ik in diverse branches gewerkt in zowel in de Profit als de Non Profit sector in diverse functies zoals Marketing Manager, Senior Accountmanager en ook als Leidinggevende in de Personeelsbemiddeling en re-integratiemarkt.

In 2013 heb ik samen met 3 andere gelijkgestemde de Stichting BuitenLeeft opgericht.

De afgelopen 4 jaar heb ik op Landgoed BuitenLeeft diverse mensen begeleid naar hun herstel met behulp van de natuur.  Ik heb in deze periode ook weer mogen ervaren hoe belangrijk het is dat mensen in dit soort situaties met behulp van goede begeleiding op het juiste spoor worden gezet. Het werken in de natuur geeft mij steeds weer inzichten. Bijvoorbeeld als ik moe ben en door blijf gaan: dan merk ik dat ik sneller struikel.

 

Vitamine G

Wat o.a. heeft bijgedragen aan het herstel van mijn eigen burn-out is de vraag:  "Waar word ik echt blij van?" Zodoende ben ik gestart met mijn eigen moestuin bij een volkstuinvereniging. Als snel merkte ik hoe blij ik hiervan werd en ook dat de moestuin te klein was voor mijn ambities. Ook ik ervaarde hoe helend de natuur voor mij werkte. Zodoende wil ik meer mensen laten genieten van deze Vitamine G en ben ik gestart met het aanleggen van een moestuin van 2,3 ha.

Uit deze ervaring komt ook mijn missie voort: mensen helpen om sneller en efficiënter beter te worden met behulp van de natuur.


BuitenWerkt

Margriet Knospe

Middelweg 1a
2616 LV Delft

Lid van beroepsvereniging

BuitenWerkt | Kom op adem in de natuur | (Ont)-moeten in de groene sportschool