Basis in je lijf - Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie

Karin Groenesteijn
Nijmegen

Lichaamsgerichte psychotherapie biedt een combinatie van praten en ervaringsgericht werken. Door gebruik te maken van de wijsheid van je hoofd, je hart en je lijf ontstaat er ruimte voor een andere levenshouding en meer vitaliteit.

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in je leven, ben je vaak verstrikt geraakt in datgene wat je in eerste instantie geholpen heeft om het hoofd boven water te houden. 

Je denkkracht is piekeren geworden. 
Weinig nodig hebben wordt nauwelijks kunnen vragen en ontvangen. 
Je zwabbert tussen minderwaardig voelen en je beter voelen dan anderen. 
Je hebt het gevoel dat je altijd onder druk staat, wat het leven heel zwaar maakt.
Je bent zo goed geworden in het houden van de controle dat je spontaniteit geen plek meer heeft. 
Je bent zo afgestemd op anderen dat je niet meer weet wie jij zelf eigenlijk bent. 
Of je investeert steeds meer in het hoog houden van een beeld naar de buitenwereld terwijl je van binnen voelt nooit goed genoeg te zijn. 

In al deze smaken raak je af van jouw natuurlijke stroom. Ons lichaam is een prachtig gereedschap om die stroom weer terug te vinden, als je er naar wilt en kunt luisteren. Overtuigingen die je in het verleden hebt opgedaan, kun je opnieuw bekijken en er nieuwe ervaringen tegenover stellen. Vaak is het ontwikkelen van een nieuwe mildheid naar jezelf een belangrijk onderdeel van dit proces. Wat het oplevert is ruimte om andere keuzes te maken. Ruimte om voluit te leven en met al jouw kwaliteiten in de wereld te gaan zetten wat jij wilt en wat werkelijk bij jou past.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van ademwerk, systemisch werk, bodydrama, zelfcompassie, gestalt en gesprekstechnieken.

Over Karin Groenesteijn

De weg die ik zelf heb afgelegd heeft mij geleid naar een voller, lichter en plezieriger leven. Een groot contrast met waar ik vandaan kom. Ik ben ervan overtuigd dat het voor veel meer mensen mogelijk is om lichter te leven.

Vanuit een meer technische achtergrond en werkervaring heb ik daarom in 2012 gekozen voor de gedegen opleiding Lichaamsgerichte psychotherapie bij Bodymind opleidingen. Hierin heb ik al doende nog meer respect gekregen voor de grote wijsheid van mijn eigen lichaam. En de waarde ervan om die in te zetten, naast het ons meer vertrouwde denken.

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie aan de Wolfskuilseweg. In mijn praktijk begeleid ik met veel plezier mensen die vastlopen om hoofd, hart en lijf samen te laten werken, zodat ze voluit, en lichter, kunnen leven.


Basis in je lijf - Praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie

Karin Groenesteijn

Wolfskuilseweg 254
6542AB Nijmegen

Basis in je lijf - Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie