Holistische fysiotherapie & ademwerk

VitaMaui
Naaldwijk

VitaMaui is een praktijk voor holistische fysiotherapie en ademwerk. Geen symptoombestrijding maar aanpakken van de echte oorzaak. "Ik ben niet eigenwijs, mijn aanpak is gewoon beter."

Hoe vaak ben je al bij een fysio geweest en was je klacht na een tijdje weer terug? VitaMaui doet niet aan symptoombestrijding. We gaan opzoek naar de echte oorzaak van jouw klacht en de behandelingen focussen zich op jouw gehele lijf. Een holistische aanpak kan het verschil maken in een behandeling. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van jou als persoon in plaats van het wegpoetsen van die vervelende klacht. We werken onder andere aan voeding, slaap, beweging, ademhaling en mindset. 

Daarnaast is Maureen van VitaMaui de eerste Epiphora therapeut in het Westland. Last van aanhoudende klachten na Long Covid, een whiplash, burnout, ME/CVS, fibromyalgie? Dan kan dit mogelijk interessant zijn!

Over VitaMaui

'Maureen van VitaMaui is een mensen mens en verbinder in hart en nieren. Haar passie voor het vak zie je in alles terug.'

VitaMaui is opgericht door Maureen Otten. Altijd al ben ik gefascineerd geweest door het menselijk lichaam. Als kleine meid was ik gek op beweging. Altijd speelde ik buiten of was ik aan het sporten. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Toen ik op mijn elfde in de topsport (wakeboarden) scene kwam, besefte ik het belang van een wel functionerend lichaam. Vanuit daar is mijn passie voor het vak fysiotherapie ontstaan. Ik kwam van mijn twaalfde tot vijftiende meerdere keren per week bij de fysiotherapeut om te werken aan mijn knie blessures.

Tijdens mijn studie en in het werkveld ontstond ook de interesse in voeding. Is het niet gek dat ik alleen kijk naar een spier of gewricht en niet kijk of de juiste brandstof aanwezig is om het lichaam te herstellen. Ik dook boeken in en werd verslaafd aan podcasts over voeding, slaap, ademhaling.

Ik dompelde mezelf onder in de Wim Hof methode en volgde webinars en workshops van verschillende guru’s. Hier wilde ik meer over weten! Eind 2020 besloot ik me in te schrijven voor de OERsterk coach opleiding. Ik wilde alles weten over orthomoleculaire voeding, ontspanning en psycho-neuro-immunologie. De deuren waren voor me open geslagen. Wat is het lichaam een interessant geheel en de persoon die erin zit nog veel interessanter!

Van mijn passie maakte ik mijn werk: nu combineer ik holistische fysiotherapie met o.a. leefstijl advies, ademcoaching en bloedonderzoek. 


VitaMaui

Maureen Otten

Nolensstraat 5
2672BH Naaldwijk

Lid van beroepsvereniging

Holistische fysiotherapie & ademwerk