Holistische Fysiotherapie

Praktijk Impulzz
Nijmegen

Als holistische fysiotherapeut stel ik een duidelijke diagnose van je klacht en geef ik je het eerste zetje naar herstel. Ook vertaal ik je klacht indien nodig energetisch en systemisch en help ik je balans te (her)vinden.

Lichamelijke klachten zijn zelden puur fysiek. 

Ik neem de tijd voor je en help je te achterhalen wat er mogelijk aan je klacht ten grondslag ligt en wat je, zowel fysiek als ook mentaal, energetisch en systemisch kunt doen om weer controle over je klachten te krijgen. 

Waar nodig ondersteun ik je hierin door middel van technieken uit de manuele therapie (bv mobilisaties, manipulaties), uit de fysiotherapie (oefeningen, massages, dry needling, houdingscorrecties), uit de energetische therapie (reiki, bach bloesem remedies, chakra behandelingen) of maak ik gebruik van een systemische benadering (opstellingen). Allemaal in jouw tempo en rustig aan. Ook inzicht in je energiebalans kan bij de behandeling horen, afhankelijk van jouw klachten en je doelstellingen. Soms is het handig om een probleem multidisciplinair aan te pakken. Dan werk ik samen met mijn collega's van "Mens".

Met uitstralingspijn, onverklaarbare pijnklachten, rugpijn, vermoeidheid, onrust, buikpijn, overprikkeling, hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, polsklachten of artrose ben jij bij mij aan het goede adres. Natuurlijk mag je ook contact opnemen met eenvoudigere klachten zoals een verzwikte enkel of zweepslag.

Als (ervarings)deskundige kan ik je helpen met vragen omtrent hoogsensitiviteit. Daarnast heb ik veel ervaring in de training van laag belastbare patiënten.

Regelmatig organiseer ik Reiki-klassen en informatieavonden over hoogsensitieve kinderen, op mijn site kun je de agenda voor verschillende activiteiten vinden.

Praktijk Impulzz is gevestigd in complementair gezondheidscentrum "Mens", dicht bij de afslag Dukenburg van de A73 en met voldoende gratis parkeergelegenheid.

Over Praktijk Impulzz

Na het behalen van mijn vwo diploma in Duitsland wilde ik óf advocaat óf fysiotherapeut worden. Ik hou er namelijk van om raadsels op te lossen. 

Omdat ik meer geïnteresseerd ben in mensen dan in boeken koos ik voor de fysiotherapie. Dat was de juiste keuze want het leukste moment vind ik nog steeds als er een nieuwe patiënt mijn kamer binnenkomt en ik mag beginnen met het "uitpakken" en ontrafelen van het probleem. Na mijn studie fysiotherapie in Nijmegen miste ik de kennis voor het stellen van een duidelijke diagnose en heb ik de masterstudie manuele therapie in Utrecht afgerond. Door bijscholingen over schouderklachten, core stability training, kaakklachten en dry needling heb ik mijn behandelrepertoire uitgebreid. 

Desondanks was er een groep mensen die ik niet verder kon helpen. Als ambitieuze therapeute ging ik op zoek naar het missende puzzelstukje voor deze mensen en ben ik mij in energetische werk gaan verdiepen. Het maakt mij dagelijks blij en geeft mij voldoening dat dit stukje vaak is wat mijn patiënten nodig blijken te hebben en waarin zij eerder niet gezien zijn. 

Om veranderprocessen makkelijker te maken gebruik ik soms een systemische aanpak. Door middel van opstellingen kan de oorsprong van een hulpvraag of probleem duidelijk worden.

Nu is mijn werk mijn hobby. Daarnaast beleef ik graag avonturen met mijn twee kinderen, speel ik graag gitaar, lees ik, sport ik en geniet ik van de natuur. Jammer alleen dat een dag maar 24 uur heeft...


Praktijk Impulzz

Beate Schellekens

Meijhorst 6002
6537KT Nijmegen

Holistische Fysiotherapie