Ritueel Familie-Systemisch Werk

Familie-Opstellingen aan Zee
Katwijk

Ritueel Familie-Systemisch Werk onderscheidt zich door het gebruik van het medicijnwiel. Het werkt vanuit kracht, die in plaats vanuit de pijn van de verstrikking. Ook werk ik met sjamanistisch helende trance reizen en sjamanistisch lichaamswerk.

Familieopstellingen zijn door Bert Hellinger voor het eerst gezien bij oude stammen in Afrika. Hij heeft deel uitgemaakt van opstellingen, die door de medicijnmannen van de stammen werden begeleid en op die manier de helende werking ervaren. Daarna is hij er in Europa mee gaan werken. Sindsdien is deze methode op veel manieren verder ontwikkeld. De methode waar ik mee werk, rituele familie- opstellingen, is een combinatie van ritueel Familie-Systemisch werk van Daan van Kampenhout en elementen van helende trancereizen.

Hoe werken familieopstellingen.
Ik werk meestal met individuele opstellingen. Ik gebruik dan kleuren, symbolen en tekeningen i.p.v. representanten. De vraagsteller staat zelf op alle posities en is zo als het ware zijn eigen representant. Dit kan een nog diepere ziele werking hebben dan een grote opstelling.

Als ik tijdens opstellingsdagen werk met representanten wordt de opstelling neergezet in een kring van deelnemers, die met elkaar een helend veld vormen. Sommige deelnemers hebben een eigen thema ingebracht, anderen stellen zich beschikbaar als representant voor familieleden, begrippen of symptomen. De kracht van het helende veld komt tot uitdrukking doordat representanten gevoelens en emoties gewaar worden van personen waar ze voor staan. Hierdoor verandert de opstelling en daarmee de ordening binnen het systeem. Dat blijkt een helende werking te hebben op de problemen, die de vraagsteller heeft ingebracht.

Sjamanistisch lichaamswerk en Helende trance reizen zijn een aanvulling op het Ritueel Systemisch Werk. Soms is het handig hiermee te beginnen, omdat trauma's te groot blijken om direct naar te kijken. 

Over Familie-Opstellingen aan Zee

In de drogist van mijn oma werd mijn interesse voor kruiden voor het eerst gewekt, maar pas toen mijn kinderen naar school gingen, ben ik gaan studeren aan de academie voor natuurgeneeskunde te Bloemendaal. Nadat ik mijn HBO-studie natuurgeneeskunde en psycho-sociale begeleiding daar afrondde, heb ik een leer-werk traject familie-opstellingen doorlopen bij bureau How To Handle in Breda. Mijn leraren; arts voor homeopathie en biofysische geneeskunst Sake Roozen en zijn vrouw creatief therapeut Marije Roozen-Tonnaer waren pioniers in het familie-systemisch werk in Nederland. Daar ben ik tien jaar blijven assisteren tijdens opstellingsdagen. Ik heb diverse seminars gevolgd bij instituut Practice for Systemic Ritual van Daan van Kampenhout voor ritueel familie-systemisch werk en sjamanisme. Om mijn vakkennis verder te verbreden heb ik aanvullende cursussen gevolgd o.a. Homeopathie en transpersoonlijke psychotherapie.

Al voor ik in 2007 ernstig ziek werd, was ik in aanraking gekomen met het Journey werk van Brandon Bays. Daarna heb ik diverse Intensive Journey weekends gevolgd en heb ik veel helende reizen zelf ondergaan. Aldoende en door het boek “de helende reis” ontdekte ik dat The Journey van Brandon Bays het sjamanisme als basis heeft. Ten slotte ben ik onderdelen van het Journey werk van zowel Daan als Brandon in gaan bouwen in het rituele Familie-Systemisch werk en de sjamanistische helende trance reizen, die ik nu in de praktijk gebruik. Om mijn kennis actueel te houden volg ik regelmatig seminars bij Harry de Kruijff's opleiding "Familie-Opstellingen en Rituelen"


Familie-Opstellingen aan Zee

Gonny Méjan

Schutterswei
2223TT Katwijk

Lid van beroepsvereniging

Ritueel Familie-Systemisch Werk

Wat doe ik nog meer?

22apr
Workshop
Reiki Stoeidag
Haaften.
Een hele dag Reiki geven maar vooral ontvangen.
Wellness
Kom tot Rust en in je Kracht: ontspannen – ontwikkelen – genieten
Monster
Weldadige klanken begeleiden je hoorbaar en voelbaar naar diepe innerlijke rust. Je hoeft even helemaal niets. Je kan bijkomen, bijtanken. Weer in balans en op kracht komen. Verbinding en inzicht, groei en bloei. Je bent welkom.
Mindfulness & Compassie
Trainingen en Retraite Dagen voor Stress Vermindering
Delft
Leer hoe u stress kunt loslaten en een gelukkiger en gezonder leven kunt leiden. Learn how to let go of stress and tap into a happier and healthier way of being. Courses IN ENGLISH - small groups, certified trainer.
22mrt
Cursus
Strong Heart, Kind Mind - practical steps to become more confident, less self-critical and kinder to yourself.
Delft
A 14-week mindfulness program to calm inner turmoil, build emotional resilience and find peace of mind
Stemwerk & Stemcoaching
Stemklank Workshop: Ontdek je eigen stem - Zielenzang - Samenklank
Monster
Laat met plezier de overtuiging achter je dat je niet kan zingen. Je kan praten, toch? Dan kan je ook zingen! Laagdrempelig en met veel plezier :-)
23apr
Workshop
Opstellings-workshop '(her)Vind de partner van je leven'
Leiden
Wat kan je doen om je levenspartner te vinden of wat kan je doen om de verbinding met je levenspartner terug te vinden?
Reiki en magnetiseren
Reiki: een Handreiking om daarna op eigen kracht je weg te volgen.
Eck en Wiel
Opleiding en Training
Coach/trainer/intervisor
Austerlitz
13apr
Cursus
Intervisie
Katwijk a/d Rijn
Reflecterend werken op eigen functioneren en daar op een bijzonder positieve manier feedback op krijgen.
Massage
Panta Rhei: Praktijk voor Integratieve Massage, geeft wellness massages
Silvolde
Integratieve Massage is een combinatie van drie verschillende massagevormen aangepast aan ieders wensen en behoeften. Het kan ervaren worden als een reis door je lichaam, met een diepe ontspanning. Deze massage kan je weer terugbrengen in je lijf.
Coaching - Diverse Coaching
Stress | Burnout | Trauma | Ontwikkeling | Ik help je het onzichtbare zien.
Rijsenhout
Persoonlijke transformatie: In contact met je EigenWijsheid de verandering maken die er voor jou toe doet. Persoonlijk leiderschap, stress, burn-out, verlies en rouw, angst, trauma. Je autonome zenuwstelsel tot rust brengen. Opstellingen.
Coaching - Diverse Coaching
Coach/trainer/intervisor
Austerlitz
Familie- en systeemopstellingen
Stress | Burnout | Trauma | Ontwikkeling | Ik help je het onzichtbare zien.
Rijsenhout
Familie-opstellingen, systeemopstellingen. In één avond doe vanuit een diepe verbinding met jezelf en anderen een bijzondere ervaring op, die je verder helpt in het leven. Zowel voor vraagstellers als deelnemers en ongeacht het vraagstuk waar je mee
Massage
Uw Masseur, praktijk voor Oosterse en Westerse massages
Zwijndrecht
Uw Masseur: waar de mens als geheel centraal staat, fysiek en mentaal. Praktijk voor Oosterse en Westerse massages. Diepe ontspanning, ook als u daar doorgaans moeite mee heeft.
17apr
Workshop
Familie Opstelling met medicijnwiel of sjamanistisch helende trancereis(maandag, dinsdag en donderdag op afspr
Katwijk a/d Rijn
Het eindresultaat is dat je het gevoel hebt in je leven weer vooruit te kunnen en niet meer in de war bent of het gevoel hebt te worden tegen gehouden.
Meditatie
Meditatie Groningen | Zen Centrum Groningen
Groningen
Meditatie cursuscentrum in Groningen: zen meditatie groepscursussen, proeflessen, en individuele meditatie trajecten, retraitedagen. Zenmeditatie workshops en retraites, en bedrijfstrainingen voor werknemers. Zie website onder voor meer info.