Systemisch werk en familie- en organisatieopstellingen. Tevens opstellingen voor dieren.

Bernadette Wilms, systemisch werk en opstellingen
Bruchterveld

Individuele systemische coaching sessies, tafelopstellingen, werken met vloerankers, groepsopstellingen voor particulieren, bedrijven en dieren

Loop je vast in je werk en/of privésituatie? Heb je het gevoel dat belemmerende patronen zich steeds blijven herhalen? Ervaar je fysieke en/of mentale klachten die telkens terugkeren of blijvend lijken? Door dieper in te gaan op de dynamiek van jouw (familie)systeem pakken we de kern van de problematiek aan. Systemisch werk kan leiden tot inzicht, acceptatie en een sleutel tot oplossingen. We maken allemaal onderdeel uit van verschillende systemen. Systemisch werk is een bijzondere en effectieve manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en hoe dit zich verhoudt tot de anderen binnen dat systeem. Je ervaart waar de belemmeringen zitten en waarom je steeds terugvalt in bepaald gedrag dat ontwikkeling en groei belemmert. Systemisch werk en opstellingen kunnen liefdevol, maar confronterend tegelijk zijn. Het is een methodiek die werkt op het niveau van bewustwording. Dynamieken in je systeem worden zichtbaar gemaakt en dat zorgt voor inzicht, acceptatie, compassie en rust.

Over Bernadette Wilms, systemisch werk en opstellingen

Mijn naam is Bernadette Wilms. Vanuit een brede ervaring als leidinggevende binnen verschillende sectoren ontwikkelde ik jaren geleden interesse in het coachen en begeleiden van mensen en trajecten. Met veel liefde heb ik jarenlang individuen, bedrijven en zelfs dieren weer op weg geholpen. Maar ondanks mijn ervaring, opleidingen en specialisaties bleef ook ik zelf steeds tegen telkens terugkerende blokkades en belemmeringen aanlopen. 

Ik besloot deel te nemen aan een opstellingendag om meer inzicht te krijgen in datgene waar ik tegenaan liep. Door inzicht te krijgen in de dynamiek van mijn systeem kon ik eindelijk aan de slag met mijn eigen pijnpunten. Een intensief traject met veel innerlijk werk volgde. Daardoor kreeg ik weer nieuwe inzichten en volgde er nog meer innerlijk werk. Mijn kijk op mijzelf, op mijn naasten en zelfs op de hele wereld veranderde compleet.

In navolging van mijn eigen traject heb ik zelf de opleidingen systemisch werk en familieopstellingen, de verdiepingsopleiding en de opleiding opstellingen met kinderen en jongeren met goed gevolg doorlopen om vervolgens deze prachtige techniek toe te kunnen passen in mijn praktijk. Hoe verder ik in het proces zat, hoe meer ik me begon te beseffen dat het niet gaat om het ‘weten’, maar om het ‘kijken’, ‘voelen’ en ‘vertrouwen’.

Omdat ik zelf mijn helingsproces met behulp van systemisch werk en opstellingen heb doorlopen, kan ik je dus niet alleen als expert, maar ook als ervaringsdeskundige de begeleiding bieden die je nodig hebt


Bernadette Wilms, systemisch werk en opstellingen

Bernadette Wilms

Morgenroodweg 2
7695 NP Bruchterveld

Systemisch werk en familie- en organisatieopstellingen. Tevens opstellingen voor dieren.