Paardencoaching, coaching met het paard als co-coach

Stapvoets Coaching
Amersfoort

Paardencoaching is het begeleiden van mensen met behulp van paarden. Binnen de coaching staat persoonlijke ontwikkeling centraal, waarbij het paard vanuit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie de verbinding aan gaat met de persoon.

Mijn naam is Nathalie Snijders en vanuit Stapvoets Coaching biedt ik paardencoaching vanuit een mooie locatie in de regio Amersfoort.

Deze stapvoetse benadering is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, die op een bijzondere manier inzichten wil verkrijgen over het functioneren van zichzelf en van zijn/haar systeem.

Binnen de paardencoaching wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag van het paard. Paarden zijn kudde- en vluchtdieren en screenen continu hun omgeving op mogelijk gevaar. Ook houdt een paard zijn kuddegenoten in de gaten om te kijken of die gezond genoeg zijn om met hem/haar te kunnen vluchten als er gevaar dreigt. 

Wanneer je als persoon bij een paard gaat staan, zal het paard je gaan zien als zijn nieuwe kuddegenoot en zal dus ook jou gaan screenen. Het paard reageert op jouw energie, waardoor blokkades en/of belemmeringen die bij jou spelen kunnen worden gelokaliseerd. Vanuit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie gaat het paard de verbinding aan en neemt spanning over.

De coach vertaalt het gedrag van het paard in vragen voor de persoon. Deze vragen zijn gericht op herkenning, inzicht en bieden mogelijkheid tot experimenten met nieuwe gedrag, met directe feedback van het paard.

Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden, alleen maar open te willen staan voor wat het paard je wil laten zien.

Over Stapvoets Coaching

Mijn naam is Nathalie Snijders en ik ben sinds 2011 afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ben momenteel mijn hbo-master pedagogiek aan het afronden.

Paarden zijn al mijn hele leven een grote passie! In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met paardencoaching en zag hier de kans om mijn passie met mijn werk te combineren. Bij Caprilli Coaching en Training heb ik dan ook meerdere opleidingen paardencoaching gevolgd, zoals systemische paardencoaching en paardencoaching voor kinderen. Ik heb persoonlijk ervaren wat de kracht tussen mens en paard kan betekenen en hoe paarden direct naar de kern van het probleem gaan met als doel dit op te lossen en verder te kunnen. Deze ervaring wil ik graag met anderen delen.

Mijn doel is mens en paard samenbrengen, om vanuit die ervaring verder te kunnen.


Stapvoets Coaching

Nathalie Snijders


Amersfoort

Paardencoaching, coaching met het paard als co-coach