Integrale Leefstijlgeneeskunde met koudetraining en ademhaling als centraal thema

Koudeseminaar
Kwintsheul

Het Koudeseminaar is een gezondheidsschool die gericht is op het scholen van zorgprofessionals en gezonde mensen die hun gezondheid een positieve boost willen geven en die willen leren gezonder te leven.

Koudeseminaar

De helende werking van koud water is al eeuwenoud. In het Koudeseminaar wordt onderwijs gegeven wat gebaseerd is op de oude en recente literatuur, wetenschap, boeken en de koud water geschiedenis.
De deelnemer leert over de geschiedenis en de werking van het koud water door zelf te ervaren.
Beleven is weten. Kou is voelen. 

Dit kan middels verschillende dagtrainingen en individuele sessies in het Koudeseminaar.

Ademwerk

De ademtechnieken die in het Koudeseminaar worden aangeboden zijn de Wim Hof ademhaling en Transformational Breath. De Wim Hof ademhaling is goed geschikt als voorbereiding van de koudetraining. Transformational Breath heeft een ander doel en is gericht op het herstel van het eigen open natuurlijke adempatroon. Ze zijn beide een verbonden ademtechniek.  

Er worden individuele ademtrajecten en ademcirkels gegeven.

Individueel leefstijlbehandeltraject

Dit is geschikt voor "gezonde" mensen die hun gezondheid onder de loep willen nemen en hier actief mee aan de slag willen gaan. Er wordt gebruik gemaakt van een integrale leefstijlmethode waarbij de leefstijlhuisarts werkt als coach:

  • de mens wordt bekeken als een geheel en in zijn context
  • het (zelf)herstellend vermogen staat centraal
  • de gezondheid wordt bevordert middels de pijlers van de integrale leefstijlpiramide waarbij hoofdzakelijk gebruik wordt gemaakt van de specialisaties koudetraining -en ademhaling.
  • er wordt gebruik gemaakt van alle behandelmethoden op basis van wetenschappelijke onderbouwing en veiligheid volgens het ethische raamwerk

De individuele leefstijltrajecten worden zorgvuldig en op maat vastgesteld door een uitgebreide intake en behandeltraject door integraal leefstijlhuisarts Monique Tjon-A-Tsien

 

Over Koudeseminaar

Ik ben Monique Tjon-A-Tsien en de oprichter van Koudeseminaar. Koudeseminaar is een gezondheidsschool waar gezonde leefstijl middels koudetraining en ademhaling centraal staan. Ik richt me op het trainen van de zorgprofessional en "gezonde" mensen die toe zijn aan een boost van hun gezondheid. Ik schilder, schrijf teksten, hou van dansen en zwem het hele jaar door in de zee. Als ervaringsdeskundige heb ik geleerd, dat door zelf de dingen te beleven met de tijd de bewustwording komt wat nodig is in het leven om goed in je eigen vel te komen en te blijven. Samen met mijn levenspartner Louis Houwen, kunstschilder en oprichter van Kunstseminaar, de school van het zien, leven en werken we in Kwintsheul waar we het schilder- en gezonde leefstijlcentrum hebben omgedoopt tot LeefKunst centrum. Eenieder die wil leren om objectief zijn of haar zintuigen te gebruiken en wil leren hoe ze andere mensen kunnen stimuleren tot zichzelf revitaliseren, danwel het voor zichzelf toe te leren passen zijn welkom!

In het dagelijks leven werk ik als huisarts in mijn eigen huisartspraktijk "de Waterring" in Wateringen. ik heb me als huisarts gespecialiseerd in hart-en vaatziekten en in integrale leefstijlgeneeskunde. Ook ben ik gecertificeerd Wim Hof instructeur en geschoold middels de Russische winterzwem methode en gecertificeerd Transformational Breath ademcoach.


Koudeseminaar

Monique Tjon-A-Tsien

Lange Wateringkade 14
2295 RM Kwintsheul

Lid van beroepsvereniging

Integrale Leefstijlgeneeskunde met koudetraining en ademhaling als  centraal thema