Duurzaamheid Land- en Tuinbouw

Zelfoogstmoestuin Het heerlijke land
Malden

Zelfoogstmoestuin Het heerlijke land werkt volgens het CSA-model. CSA staat voor Community Supported Agriculture. Hierbij ondersteunen de oogstdeelnemers gezamenlijk een lokaal kleinschalig landbouwinitiatief, dat voorziet in vers en gezond voedsel. De groenten worden op natuurlijke wijze geteeld, zonder kunstmest en chemische/synthetische bestrijdingsmiddelen. De basis wordt gevormd door een gezonde bodem en het stimuleren van biodiversiteit.

Als oogstdeelnemer maak je van dichtbij kennis met het verhaal achter je voedsel. Je kent de mensen die jouw voedsel verbouwen, en hoe ze dat doen. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens, land en omgeving vormen de basis van een duurzame relatie tussen deelnemers, tuinder en tuin. 

Biografie / Over Ingrid Loman

Ik ben opgegroeid zowel in de stad als op het platteland. Ik heb altijd van beide de waarde gezien en ervan genoten. In mijn jeugd hadden we net als de buren een eigen moestuin bij huis. Mijn ouders teelden wat ze lekker vonden en het gezin genoot dagelijks van een grote verscheidenheid van verse seizoensgroenten. Geen verspilling, smakelijk en voedzaam. In de hedendaagse stad is dat niet meer mogelijk. Of toch wel?

Na jaren in een volkstuintje te hebben geteeld, liet ik me omscholen van jurist naar biodynamisch tuinder. Ik liep twee jaar stage op een zelfoogstmoestuin elders in het land. Daar ontstond een droom. 

Hoe geweldig zou het zijn om samen een lokaal voedselsysteem op te zetten, waarin weer aandacht is voor verse groenten, zo van het land. Geen rijen met tussenhandel, koeling en transport. Wel leven met de seizoenen en je kinderen laten ontdekken hoe de groente groeit hoe lekker die kan zijn. Hoe mooi zou het zijn om te investeren in lokale, kleinschalige landbouw voor de toekomst.  

Mijn droom, die werkelijkheid werd op Het heerlijke land.

Het heerlijke land
Ingrid Loman

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: