Gezondheid Sport en Beweging

In Balans In Beweging
Hoofddorp

We weten eigenlijk allemaal wel: voldoende bewegen houdt je langer fit en gezond. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder snel hulp nodig van anderen en is de kans op vallen kleiner. Maar minstens zo belangrijk is dat bewegen met anderen leuk en gezellig is!

Hoeveel moet je eigenlijk bewegen om fit te blijven?

·         150 minuten per week, 30 minuten per werkdag matig intensief bewegen.

·         Meer bewegen is beter, maar ook alles is beter dan niets.

“Wist u dat de grootste gezondheidswinst wordt behaald als je van geen beweging naar een beetje beweging gaat?”
 

·         Oefeningen voor spier- en botversterking om allerlei activiteiten te blijven doen en dat je ze vol kunt houden.

·         Voorkom  “lang (stil) zitten”.

Sinds november 2019 is er in onze Fysiotherapie Praktijk de mogelijkheid om samen met leeftijdsgenoten onder begeleiding van een fysiotherapeut te bewegen!

De lessen zijn vooral gericht op spierversterkende oefeningen (evt. op of naast een stoel), balans oefeningen en leuke spelvormen.

We beginnen de les met een warming-up op muziek, daarna spierversterkende oefeningen met verschillende materialen en uitdagende spelvormen en sluiten we af met een cooling-down oftewel de “balans-dans” volgens de principes van de Tai-Chi.

Biografie / Over Vanessa van Kruijsdijk

Diana Bakker is als fysiotherapeute gestart binnen een particuliere fysiotherapiepraktijk in de wijk Pax in Hoofddorp. 

Vanaf 1996 haar eigen Fysiotherapie/FysioFit praktijk FysioHoofddorp gevestigd op de J.C.Beetslaan 161 te Hoofddorp. BIG geregistreerd.

Naast algemeen fysiotherapeut zijn er meerdere specialisaties zoals:

Longfysiotherapeut Covid -19 / Corona therapeut;

dit is een specialisatie die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding biedt aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen. 

De beweegprogramma’s voor artrose, copd, coronaire hartaandoeningen , diabetes mellitus type II , oncologie en osteoporose zijn gecertificeerd door het KNGF ( Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) Waarmee wordt aangetoond dat de beweegprogramma’s voldoen aan de laatste wetenschappelijke eisen. Geadviseerd door specialisten, huisartsen en ziektekostenverzekeraars.

 

Mijn naam is Vanessa van Kruijsdijk en ik woon sinds 2005 in de Haarlemmermeer met mijn twee kinderen en partner.

Na het afronden van mijn ALO in 1995 (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de opleiding Fysiotherapie in 1999 ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken in Amsterdam en Almere en sinds 20werkzaam als fysiotherapeute in praktijk Fysio Hoofddorp.

Hier heb ik mij toen verder ontwikkeld op het gebied van:

·         valpreventie / meer bewegen voor ouderen dmv de cursus In Balans van Veiligheid en Funtionele Training Ouderen via de Hogeschool Leiden.

Als valpreventie coach geef ik de cursus “In Balans In Beweging” voor senoren die graag in groepsverband en onder begeleiding  verantwoord en veilig willen bewegen.

Hoe ouder we worden, hoe minder vanzelfsprekend beweging wordt en hoe minder we bewegen hoe sneller we “oud” worden en het valrisico toeneemt.

Mijn doel is om op een veilige en gezellige manier samen te bewegen en plezier te maken om stabieler door het leven te gaan.

 

 

Fysio Hoofddorp
Vanessa van Kruijsdijk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: