Gezondheid Fysiotherapie

Pijn vrij functioneel bewegen
Hoofddorp

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van stoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

De klachten om naar de fysiotherapeut te gaan zijn zeer verschillend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. Klachten kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door het ouder worden.

Biografie / Over Diana Bakker

Diana Bakker is als fysiotherapeute gestart binnen een particuliere fysiotherapiepraktijk in de wijk Pax in Hoofddorp. 

Vanaf 1996 haar eigen Fysiotherapie/FysioFit praktijk FysioHoofddorp gevestigd op de J.C.Beetslaan 161 te Hoofddorp. BIG geregistreerd.

Naast algemeen fysiotherapeut zijn er meerdere specialisaties zoals:

Longfysiotherapeut Covid -19 / Corona therapeut;

dit is een specialisatie die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding biedt aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen. 

De beweegprogramma’s voor artrose, copd, coronaire hartaandoeningen , diabetes mellitus type II , oncologie en osteoporose zijn gecertificeerd door het KNGF ( Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) Waarmee wordt aangetoond dat de beweegprogramma’s voldoen aan de laatste wetenschappelijke eisen. Geadviseerd door specialisten, huisartsen en ziektekostenverzekeraars.

 

Mijn naam is Vanessa van Kruijsdijk en ik woon sinds 2005 in de Haarlemmermeer met mijn twee kinderen en partner.

Na het afronden van mijn ALO in 1995 (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) en de opleiding Fysiotherapie in 1999 ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken in Amsterdam en Almere en sinds 20werkzaam als fysiotherapeute in praktijk Fysio Hoofddorp.

Hier heb ik mij toen verder ontwikkeld op het gebied van:

·         valpreventie / meer bewegen voor ouderen dmv de cursus In Balans van Veiligheid en Funtionele Training Ouderen via de Hogeschool Leiden.

Als valpreventie coach geef ik de cursus “In Balans In Beweging” voor senoren die graag in groepsverband en onder begeleiding  verantwoord en veilig willen bewegen.

Hoe ouder we worden, hoe minder vanzelfsprekend beweging wordt en hoe minder we bewegen hoe sneller we “oud” worden en het valrisico toeneemt.

Mijn doel is om op een veilige en gezellige manier samen te bewegen en plezier te maken om stabieler door het leven te gaan.

 

 

Fysio Hoofddorp
Diana Bakker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: