Welzijn Massage

Tantra massage en coaching
Haarlem

Een emotie, zoals angst, onzekerheid of verdriet, kan zorgen voor een energieophoping in het lichaam. Spieren spannen zich aan en kleine spiervezels blijven in een gespannen staat en kunnen deze energie niet altijd afvoeren; er volgt geen ontspanning.

Op deze wijze hou emoties in je lichaam vast. Massage nodigt je op een onbewust niveau uit om al deze spanning los te laten. Het geeft een sterk gevoel van opluchting. Vaak geeft het ook inzicht omdat je het gevoelsmatig kunt koppelen aan vroegere gebeurtenissen waarbij die spanning werd opgebouwd.

In deze massage is een persoon actief en gevend en de ander passief en ontvangend. Iedereen kan van tantra genieten zonder verdere kennis of ervaring. Het lichaam vertelt hoe en waar te masseren. Dit luisteren is een intuïtief proces. Zonder metta-ji (liefdevolle aandacht) zal de massage technisch gaan worden. Om deze massage goed uit te voeren is het heel belangrijk om goed te luisteren naar de energie. Het ”luisteren naar de energie van de ander" bepaalt de opbouw van de massage en niet een vooraf bedachte structuur.

Het doel van de massage is om prana (de levensenergie, die ontstaat onder andere bij de samenkomst van Shiva en Parvati) aan te maken en deze te verdelen over het gehele lichaam (1e transformatie). Indien gewenst kan de prana daarna in de helende energie (2de transformatie) of spirituele energie (3de transformatie) getransformeerd worden.

Massage wordt gegeven op een mat of een matras en niet op een tafel. Een tafel is afstandelijk en dat is nu net wat tantra niet is. En het natuurlijk overgaan van massage naar meditatie of yoga is alleen mogelijk op een matras en masseren met meer dan alleen je handen is erg moeilijk op een tafel.

Het is mogelijk om van twee personen een tantra-massage te ontvangen ("vier-handen-massage") en Desire Centre biedt ook tantra-sessies voor stellen.

Desire centre
Angela Molchanova

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.