Persoonlijke groei Coaching - Kindercoaching

Paardencoaching voor hooggevoelige kinderen én volwassenen
Haarlem

Herken je dat? Dat jij, of je kind hoogsensitief is en snel overprikkeld raakt in situaties waarbij er veel prikkels zijn? Resulteert zich dat in driftbuien of juist extreme teruggetrokkenheid (in het geval van kinderen)? Of in het geval van volwassenen; in vermoeidheid of stressgevoelens? Dan ben je bij Takoda Coaching aan het juiste adres! Als erkend Kindercoach help ik kinderen die door hun gevoeligheid een steuntje extra kunnen gebruiken. 

Omdat paarden vlucht- en prooidieren zijn, zijn ze altijd alert op hun omgeving. Ze reageren sensitief op emoties en lichaamstaal van anderen en op hun omgeving. Dat maakt dat paarden zulke goede coaches zijn. Door hun reactie te onberveren en terug te geven, worden (negatieve) patronen in ons gedrag zichtbaar zodat we ze kunnen veranderen. Ook zijn paarden oordeelloos en vergevingsgezind. Hierdoor ontstaat er voor het kind een (emotioneel) veilige omgeving om te leren over zichzelf en waar het kan expirimenteren met nieuw gedrag. 

Denk hierbij aan:

- Emotieregulatie

- 'Nee' zeggen

- Zelfvertrouwen opbouwen

- Ontspanning en ont-prikkelen

- Positief zelfbeeld ontwikkelen

Biografie / Over Melanie van den Berg

Ik ben erkend (kinder)coach voor hooggevoelige kinderen en volwassenen.
Vanaf jongs af aan heb ik een affiniteit met dieren, paarden in het speciaal. Toen ik op de basisschool zat, was ik altijd dat gevoelige meisje dat moeite had om mee te komen met de rest. Ik raakte snel overprikkeld door de drukte in de klas en kinderen merkten aan me dat ik anders was. Ik had moeite om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken en ik werdt vaak gepest of buitengesloten. 

Na school had ik altijd gelukkig altijd mijn speciale toevluchtsoord: mijn paard! Ik kan uit eigen ervaring spreken dat het 'zijn' met paarden ontspannend en helend werkt. In de jaren dat ik paarden heb, heb ik al veel van ze mogen leren over mezelf en mijn emoties. Een aantal jaar geleden besloot ik me hierin te gaan verdiepen, om op deze manier ook andere mensen te helpen.

Ik heb de opleidingen level 1- en het verdiepingsjaar kindercoaching gedaan aan de Keulseweg in Pijnacker. Het enige opleidingsinstituut voor paardencoaching dat erkend is. 

Ook heb ik de erkende NLP-practitioner gevolgd aan het Sluis NLP Instituut in Rotterdam. 

 

Takoda Coaching
Melanie van den Berg

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: