Persoonlijke groei Mediation

Scheidingsbemiddeling en Mediation
Haarlem

OVER & UIT is gericht op professionele begeleiding bij het behoud of loslaten van de partnerrelatie en/of herstel van de ouderschapsrelatie. Als mediator begeleid ik jullie samen in het proces van scheiden en zorgvuldig afsluiten van de relatie.

Op het moment dat de beslissing is genomen om uit elkaar te gaan staat jullie wereld op zijn kop. Voor alle betrokkenen valt de vertrouwde wereld uit elkaar en verandert het toekomstperspectief. Meestal komt je omgeving met allerlei adviezen en tips. Lief en goed bedoeld, maar daardoor zien jullie helemaal door de bomen het bos niet meer. Je weet niet wat je nu het beste wel of niet kunt doen of wat je moet verwachten van elkaar.

Hierbij kan ik jullie helpen. Samen met jullie regel ik de volledige scheiding van A tot Z waarbij niet alleen aandacht voor alle financiele en juridische aspecten, maar ook voor de emotionele scheiding. Dit laatste vooral door samen stil te staan bij wat de relatie jullie gebracht heeft en wat de verbroken verbinding jullie gekost heeft. 

Kijk voor meer informatie op mijn website, of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Biografie / Over Martine Stavenga

Sinds 2011 ben ik gestart met mijn praktijk als familie mediator bij de begeleiding van (echt)scheidingen. Daarnaast volgde ik de opleiding tot SCHIP-behandelaar voor het begeleiden van stellen bij de rouwverwerking na de echtscheiding, de opleiding als systemisch coach bij het Bert Hellinger Instituut, als EFT-mediator bij de Stichting EFT Nederland en Intuitie practitioner bij Centrum voor Effectieve Intuitie. 

In de afgelopen jaren ben ik me verder gaan verdiepen in de dynamiek en de psychologie van relaties, vooral om antwoord te vinden op de vraag ‘hoe komt het toch dat we verliefd worden en alles voor elkaar over hebben en dat na verloop van de jaren de relatie kan omslaan naar conflict, verwijten of verwijdering?’

  • In die zoektocht hebben de diverse opleidingen daarbij enorm geholpen. Begrijpen dat je manier van omgaan met complexe emotionele situaties is gevormd in je jeugd, begrijpen welke overtuigingen (positieve of negatieve) daarbij zijn ontstaan en wat de impact daarvan is op je gedrag in relatie met je dierbaren.  

Naarmate ik mezelf hierin meer ontwikkelde, zag ik ook meer en meer de verschillende patronen bij mijn cliënten die verwikkeld waren in het proces van scheiden. Daarbij zag ik het belang voor zowel jezelf als je omgeving om moeilijke kwesties bespreekbaar te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emoties, gedachtes en handelen en pijn van het verlies niet mee te nemen naar de volgende stap in je leven en vooral om je omgeving of kinderen er niet mee te belasten. Daar help ik bij.

Over & Uit
Martine Stavenga

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: