Persoonlijke groei Reiki en magnetiseren

Reiki en een poëtisch portret: een gedicht op je lijf geschreven
Overveen

Een reikibehandeling kan bij Anastanza los geboekt worden. Reiki kan ook deel uitmaken van een 1-op-1 traject op maat en aangevuld worden met voice dialogue en schrijfcoaching. Daarnaast schrijf ik ook poëtische portretten na reikibehandelingen.

Reikibehandeling
Reiki, Japans voor 'universele energie', is een dankbare methode voor de belichaamde aanpak die Anastanza biedt. Reiki ondersteunt de natuurlijke balans en activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Reiki is een krachtige methode die ontspannend werkt en ervaringen biedt die het rationele brein ontstijgen en daardoor op verschillende lagen doorwerkt. Een behandeling van een uur kan los geboekt worden. De ervaringen en beelden tijdens een behandeling kunnen ook leiden tot een volgende sessie, verdiepende schrijfopdracht of Voice Dialogue. Bij Anastanza is reiki een ‘hands-on’ methode die inzicht biedt in de verhalen die in ons wonen, in spanningen, talenten, oude blokkades, patronen en onvervulde wensen. 

Poëtisch portret
Ik schrijf ook 'poëtische portretten na reikibehandelingen. Mijn impressie van de verhalen die je lijf vertelde, krijg je na de sessie in versregels te lezen. Uiteraard is deze beeldende momentopname nooit helemaal ‘waar’ of ‘kloppend’. De beelden in het portret kunnen verrassen, herkenbaar zijn, verzachten of juist prikken. In de botsing van beeld en afgebeelde ontstaat ruimte: voor inzicht, aanvaarding, verandering,… of simpelweg verwondering en kostbare stilte. Je krijgt het portret mooi vormgegeven in je mailbox en voor een meerprijs kan je het gedicht ook in een tijdloos handschrift op papier ontvangen. Wil je een geliefde in bloemrijke taal plaatsen? Uiteraard kan je een poëtisch portret ook cadeau geven. 

Ik behaalde in 2017 het diploma van reikimaster bij Atlas Reiki, werd opgeleid in de Japanse Usui Reiki-traditie en bied ook reikiopleidingen aan.

Biografie / Over Marie Meeusen

Ik ben Marie Meeusen (1981), een Belgische vrouw die in Gent literatuurwetenschap studeerde. Ik verhuisde om de eerste Nederlandse liefde naar Nederland en woon nu met mijn hopelijk laatste liefde, ons zoontje, zijn dochters en twee mooie katten in Overveen.

Na dertien jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, koos ik nieuwe wegen. Ik werd reiki master, studeerde Voice Dialogue en Transformatiepsychologie en werd zelfstandig ondernemer. De liefde voor verhalen is de vruchtbare bodem van waaruit ik werk. Ik heb altijd veel geschreven, op mijn blog Huiverinkt en in talloze tijdschriften. Ook ben ik niet bang voor podia of de spotlights, ik heb ervaring met presentatieklussen en het schrijven van op maat gemaakte rituelen.

Anastanza is de plek al mijn delen samen mogen komen en geen enkele stem het zwijgen wordt opgelegd.
Ik werk in mijn praktijk aan huis in Overveen, in een mooie ruimte bij Connected in Haarlem en werk ook op locatie. Ik bied 1-op-1 coaching, geef schrijfworkshops, schrijf en maak rituelen en performances op maat en ben in te huren als tekstschrijver,  verhalenverteller of presentator met Vlaamse tongval en pluim achter het oor. Ik organiseer workshops, evenementen en retraites die voorbij de werkdag reiken en nodig je uit om onbekende terreinen te verkennen.

Mijn poëtische praktijk Anastanza legt verhalen bloot, vangt beelden die spreken, luistert naar verschillende stemmen en brengt ze samen. Met de liefde voor verhalen als vruchtbare grond.

Anastanza
Marie Meeusen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: