Persoonlijke groei Psychologische hulp

Coaching/Psychosociale counseling met Mindfulness & Compassie
Haarlem

Of je nu last hebt van stress, burn-out klachten, verdriet, somberheid, onrust etc. : bij een coachingstraject sta je bij jezelf stil om vervolgens met grotere wijsheid en zekerheid je eigen weg te vervolgen.

‘Waarom ben ik altijd zo onrustig?’ ‘Ik weet het niet meer….”Ik zie het mezelf doen maar ik wil het helemaal niet!’ ‘Wat wil ik eigenlijk?’ ‘Waarom voel ik zo weinig/veel?’

Ik bied je een veilige en oordeelvrije omgeving om jezelf te onderzoeken en ik kijk met je mee, stel verdiepende vragen en geef terug wat ik bij je zie. Daarnaast bied ik je handvatten aan om in je leven te integreren.

Door tijd te nemen om, samen met een neutraal iemand, naar jezelf te kijken en je uit te drukken, kunnen dingen sneller duidelijker worden en krijg je zicht op een nieuw perspectief.

  • Ik werk holistisch vanuit mijn gedegen achtergrond als psychosociaal therapeut , systemisch coach en mindfulness- en compassie trainer.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt duidelijk of je je thuis voelt en of er een ‘klik’ is. Je bent welkom!

 

~ woensdag 8 juli start er weer een groepstraining Mindfulness ~

Biografie / Over Charlotte Gmelig Meijling

Ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut en mindfulness & compassie trainer binnen m’n eigen praktijk in Den Haag en Haarlem/Bloemendaal, en ik ben als trainer en coach in het bedrijfsleven verbonden aan De Baak. Hier begeleid ik met name jong talent programma’s voor o.a. Grolsch.

Vanaf 2009 spelen mindfulness en compassie een belangrijke rol in mijn leven.
Ik had in deze periode te maken met een scheiding, een mislukt IVF traject en het verlies van huis en vrienden. Ik voelde immens verdriet en eenzaamheid.

Ik maakte vervolgens kennis met meditatie tijdens een retraite van twee maanden in Frankrijk, en daar kwam ik erachter hoeveel ik in mijn leven eigenlijk miste en vooral verergerde doordat ik me mee liet voeren in nutteloze en beperkende hersenspinsels (‘ik ben mislukt’, ‘ik kan het niet’, ‘het komt nooit meer goed’, ‘ik heb gefaald als vrouw’, ‘ik zal nooit meer gelukkig zijn’). Ik ontdekte dat er een verschil is tussen verdriet en lijden. Ja; het was verdrietig en pijnlijk wat ik meemaakte, maar het echte lijden ontstond door mijn eigen stapelende gedachten hierover. Door het mediteren kon ik die vicieuze cirkel van donkere gedachten opmerken en vervolgens ook losser gaan laten. Wat een vrijheid!

Het echt aanwezig leren zijn in het moment (of die nou prettig of onprettig is) schenkt me een grotere ontspanning in mijn leven, zorgt voor veerkracht, een werkelijk contact met de mensen om me heen en schenkt me eenvoudig geluk. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik helderder zie, grotere uitdagingen durf aan te gaan, intuïtiever handel en minder onzeker ben.

Natuurlijk loop ik nu niet constant zingend en dansend rond en zijn er ook heus nog momenten waarin ik het even niet zie zitten, maar ik word hier niet door mee gesleurd. De emoties beheersen en sturen mij niet. Ik kan ze zien voor wat ze zijn en ze vervolgens loslaten.

Mijn onderzoekende en open geest komt in mijn werk goed van pas.
Het is o.k. het even niet te weten en van het leven te leren. Als begeleider ga ik er niet vanuit dat ik de waarheid in pacht heb. Tijdens een training of een individueel traject onderzoeken we samen hoe het is voor jou. Wat jouw waarheid, kracht, verdriet, talent, pijn, verwarring of verlangen is. We kijken samen naar hoe jij daar ruimte of vorm aan zou kunnen geven. Ik doe dit met een rugzak vol kennis en ervaring, een zee aan tijd en aandacht, en met een open en aanwezig hart.

Je bent welkom !

  • Psychosociaal therapeut, lid van de LVPW
  • Gecertificeerd mindfulness trainer, lid van de VMBN
  • Gecertificeerd Compassie trainer, MBCL

Charlotte Gmelig Meijling | Coaching -Training - Mindfulness
Charlotte Gmelig Meijling

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: