Persoonlijke groei Haptonomie & Haptotherapie

Bij vragen rond persoonlijke ontwikkeling, grenzen (her)kennen, intimiteit, verlies- en rouw
Haarlem

Haptotherapie helpt het contact te herstellen met het voelen, waardoor het gevoelsleven weer tot bloei kan komen. Ik kan je op weg helpen en gidsen in het proces van ontdekking:  wat jou letterlijk en figuurlijk beweegt of wat jou daarbij belemmert.

In de loop van het leven kan er gemis aan affectiviteit (gevoelscontact) zijn of kan een mens pijnlijke ervaringen opdoen, waardoor je als persoon vast kunt lopen in je lijf, je leven of je liefde. Haptotherapie helpt het contact te herstellen met het voelen waardoor het gevoelsleven weer tot bloei kan komen. Levenslust en levenskunst zijn hier op gestoeld.

Waarom haptotherapie?

  • Je kunt moeilijk in contact komen met je emoties en gevoelens.
  • Je hoofd is druk en je lichaam voelt moe en leeg.
  • Je hebt moeite om 'nee' te zeggen en te voelen waar je grenzen zijn.
  • Je hebt last van stress, overspannenheid of je hebt een burn-out.
  • Je hebt lichamelijke klachten als gevolg van spanning; bijvoorbeeld schouder- en nekklachten, rugpijn, hoofdpijn, benauwdheid.
  • Je hebt moeite met intimiteit, seksualiteit en relaties.
  • Je zit met verwerkingsproblemen (trauma, verlies).
  • Je zit met vragen over persoonlijke groei en zingeving.

Wanneer mensen vastlopen, lichamelijk en emotioneel, heeft haptotherapie veel te bieden.
Waar dat vastlopen zich uit in klachten, zal ik als haptotherapeut altijd werken aan een ontwikkeling richting meer zichzelf worden, in contact met de omringende wereld. De klachten zullen dan verdwijnen, verminderen of beter te dragen zijn. Als er sprake is van ernstige pathologie en psychopathologie kan haptotherapie alleen toegepast worden in samenwerking met daarin gespecialiseerde hulpverleners.

Meer weten?
Voor een vrijblijvend gesprek kun je me altijd bellen of mailen. Welkom!

Biografie / Over Jacqueline ten Hoeve

Ik ben sinds 1987 afgestudeerd fysiotherapeut. In de praktijk ervoer ik al snel dat de persoon en het contact met de therapeut ook een facet was in het genezingsproces.

Van 1992- 1994 heb ik de opleiding haptonomie gedaan bij Haptein. Ik ben nu al 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut op haptonomische basis in de ouderenzorg, specifiek op gebied van neurorevalidatie, wat in combinatie met de haptonomie, mijn specialisme is. Vanuit mijn toenemende fascinatie voor wat haptonomisch contact teweeg kan brengen ben ik  in 2010 de opleiding Haptotherapie gestart aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. In februari 2018 ben ik afgestudeerd. Naast mijn praktijk, ben ik ook binnen de ouderenzorg werkzaam als haptotherapeut.

Waar ik vanuit werk
Dat ieder mens zich vrij mag voelen in het zijn (of worden) “wie hij is” en vanuit dit authentieke zelf vrij in contact te staan met de wereld. Het beleven van dit Goed is van grote persoonlijke waarde en in mijn beleving een bron van geluk.

Ik kan je op weg helpen en gidsen in het proces van ontdekking:  wat jou letterlijk en figuurlijk beweegt en/of wat jou daarbij belemmert.

Haptotherapie Jacqueline ten Hoeve
Jacqueline ten Hoeve

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: