Gezondheid Shiatsu Therapie

Uit het hoofd, naar de weg van het lichaam
Heemstede

Ik help je graag op het pad naar ontspanning. Als gecertificeerd Shiatsutherapeut help ik graag samen met jou eventuele blokkades te lokaliseren en op te heffen. Zo kunnen onder andere spanningen, angst, pijn en vermoeidheid verminderd worden.

 • Het is mijn missie om mensen weer kennis te laten maken met hun lijf en innerlijke gevoelens waarop men kan vertrouwen. Uit het hoofd naar de weg van het lichaam. Met als doel meer comfort in het dagelijks leven en betere relaties met geliefden.

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die de natuurlijke zelfhelende kracht van het lichaam stimuleert.
In Shiatsu zijn invloeden uit de oosterse geneeskunde en westerse therapieën geïntegreerd. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van een combinatie van druk op specifieke punten en strekkingen om zwakke gebieden te revitaliseren en om gebieden waar spanning wordt vastgehouden los te maken. Zo wordt het lichaam geholpen om harmonieus te functioneren.

De behandelingenverlichten symptomen en kunnen een blijvende verbetering bewerkstelligen. Shiatsu is met name effectief bij stressgerelateerde klachten en klachten van het bewegingsapparaat. Te denken valt dan aan slaapproblemen, stress, angsten, burn out, depressiviteit, spierspanningen, gewrichtsklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten en RSI. De holistische werkwijze maakt het mogelijk om in bijna ieder geval te behandelen.

Shiatsu werkt ook ondersteunend in combinatie met andere therapieën of medische behandelingen. De behandelingen worden deels vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Biografie / Over Pepijn Vanthoor

Als fotograaf ben ik altijd geïnteresseerd geweest in verhalen, hierdoor heb ik goed leren kijken en luisteren. Ook heb ik als ondernemer vele drempels moeten overwinnen. Te lang heb ik dit vanuit mijn hoofd gedaan, en mijn lichaam in opstand kwam. Shiatsu heeft mij geleerd weer in relatie te komen mijn gevoel.

In 2013 ben ik gestart met de 4-jarige Shiatsu opleiding en inmiddels geruime tijd fulltime actief als gecertificeerd Shiatsu therapeut.

Opleiding

 • HBO Shiatsu Therapeut – N.S.K.S.
 • Medische Basiskennis Pro – Con Amore
 • Transformatief Weekseminar – Alen Nash
 • Clean Language and Shiatsu – Nick Pole

Thema's

 • Burn-out
 • Zelfcompassie
 • Angst, nervositeit
 • Perfectionisme, controle
 • Niet lekker in je vel zitten, zoals veel boos, verdrietig of somber zijn
 • In de knel tussen ambities en zorgtaken

Shiatsu Praktijk Pepijn Vanthoor
Pepijn Vanthoor

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: