Persoonlijke groei Kunst

Atelier Oonk; De kracht van het verbeelden
Haarlem

Kunst is een ontdekkingstocht. Ik ondersteun je in jouw creatieve en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je in de ruimte achter je gedachten kunt komen ben je aan het scheppen. Als beeldend kunstenaar help ik je die beelden te realiseren.

Hoe kom je in de ruimte achter je gedachten?
De basis is een meditatievorm. In de meditatie bevindt zich een geleide visualisatie die ongeveer 20 minuten duurt. De ervaring heeft geleerd dat je op deze manier versneld je dagelijkse bestaan opzij kunt zetten. Na de meditatie is er een losmaak opdracht die een ingang vormt om te beginnen met creëren. Meestal volgt deze losmaak opdracht logisch uit de visualisatie.

Het kan zijn dat ik je met je ogen dicht laat tekenen of met je verkeerde hand.
Het zijn manieren om je uit het denken te houden en uit de perfectie en de criticus zodat de weg naar het vanzelf laten stromen kan beginnen. Wat volgt is een suggestie. Een opdracht die je wel of niet kunt gaan doen. De opdrachten hebben elke week een ander karakter. Op een gegeven moment kan het zijn dat je een thema hebt waar je een tijd aan doorwerkt en dan volg je je eigen weg. Ik begeleid iedereen persoonlijk zo kunnen beginners met beeldend werk goed samengaan met gevorderden.In de opdracht verwerk ik verschillende technieken, gebruik ik gedichten, muziek, beweging etc.

  • We werken meestal op papier. Acrylverf, aquarel, krijt, pastel, houtskool, papier maché, inkt of alles door elkaar. In het atelier zijn deze materialen aanwezig evenals een uitgebreide kunst bibliotheek.

Naast de wekelijkse lessen geef ik weekenden en coach ik. De training met Systemische Rituelen is nieuw kijk voor meer info op de website.

Biografie / Over Stance Oonk

Kunst beïnvloedt mijn leven en mijn leven beïnvloedt de kunst die ik maak.

In1986 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en geef sinds 25 jaar schilderen en tekenen in mijn eigen atelier. Naast beeldend kunstenaar ben ik een rasechte persoonlijk ontwikkelaar. Op mijn 28ste levensjaar ben ik gestart met een 2 jaar durende training " scholing in zelfkennis" bij Anneke Rooselaar. Wat is de zin van het bestaan was mijn vraag. Er is veel meer dan dat wat je kunt waarnemen !! Die scholing is de weg geworden.

Op mijn 18de begon ik op het conservatorium met piano  en ben al snel weer gestopt omdat ik niet kon improviseren. Na 12 jaar klassiek piano spelen lukte het niet meer om te gaan “spelen”.  In de kunst liep ik tegen dezelfde problemen op. Ik kon alleen maar tekenen wat ik zag.. Dat was het moment om het radicaal anders te gaan doen. Wat als ik in een lege witte ruimte zit, wat komt er dan uit mij ?

Op een gegeven moment voelde ik dat ik eindeloos door kon gaan dat de stroom nooit ophoudt, het was een diep transformatief inzicht. Dat wil ik door geven. Dat is mijn missie! Het begin is gemaakt naar het zoeken van vrijheid. Vanaf dat moment liepen persoonlijke ontwikkeling en beeldend werken hand in hand.

Trainingen zoals reading, healing ,counseling, coaching, lichaamswerk, creatieve therapie opleiding en sjamanisme zijn een tweede belangrijke stroom geworden. 

Atelier Oonk
Stance Oonk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: