Duurzaamheid Natuur, Tuin en Landschap

Tuin- en landschapsontwerper
Haarlem

Bos, erf en landschap ontwerpt tuinen en landschappen met toekomst. Een gevarieerde groene tuin met een gezonde bodem is beter bestand tegen hitte, droogte en piekbuien dan een tegeltuin. Bovendien worden zowel mens als dier hier gelukkiger van!

Heb je mooie plannen voor de inrichting van je tuin, erf of landschap, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Tuin- en landschapsontwerper Ria Bos helpt je bij het vertalen van je wensen en ideeën naar een goed ontwerp. Samen kijken we naar een inrichting die past bij jou en bij de omgeving, dit is maatwerk. Met een doordacht ontwerp krijgt je een tuin of landschap waar je lang plezier aan beleeft. 

  • In de ontwerpen die ik maak is veel ruimte voor beplanting. Beplanting prikkelt de zintuigen. Groen vormt een rustpunt en het geeft verkoeling. Met de juiste plant op de juiste plek blijft het ook lang mooi en gezond. En met ecologische waarde, zodat plant, dier en mens het naar hun zin hebben. Ook kijken we naar de waterhuishouding in de tuin. Kan er bijvoorbeeld meer water in de tuin vast gehouden worden zodat dit niet in het riool beland maar ten goede komt aan de planten? 

Je kun ook bij mij terecht voor een beplantingsplan of een advies. En als je je tuin zelf wilt ontwerpen en je kunt daar wel wat hulp bij gebruiken dan is de cursus 'Ontwerp zelf je tuin' misschien wat voor jou. Cursusdata kun je vinden in de agenda of op mijn website! 

Biografie / Over Ria Bos

Toen in 2006 de studie tuin-en landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein op mijn pad kwam heb ik meteen het roer omgegooid. Ik wist dat dit was wat ik wilde.

Mijn toenmalige loopbaan, eerst in de grafische vormgeving en vervolgens in de welszijnsector, liet ik in 2010 achter me. Vers afgestudeerd ging ik aan de slag als tuin- en landschapsontwerper. Eerst drie jaar bij een bureau voor landschapsarchitectuur en rentmeesterij met veel projecten in het agrarisch buitengebied.

  • Vanaf januari 2014 heb ik mijn eigen bedrijf, Bos, erf & landschap. Ik had de behoefte zelfstandig aan gevarieerde projecten te werken, met beplanting in de hoofdrol. Voor mij voelt het als een voorrecht om een bijdrage te leveren aan een groenere en gezondere leefomgeving.

Ik laat me graag verassen en inspireren door alles wat ik buiten om me heen zie. Kleuren, silhouetten, vormen, overgangen en contrasten in het landschap verruimen mijn beleving en ideeën. Met deze aandachtige blik werp ik ook nieuw licht op de tuinen en landschappen binnen mijn werk. 

Bos, erf & landschap
Ria Bos

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: