Welzijn Kunst

Koorbiënnale: een jaarlijks avontuurlijk vocaal festival op topniveau!
Haarlem

Koorbiënnale is een jaarlijks avontuurlijk vocaal festival op topniveau. Tien dagen lang de mooiste internationale vocale topensembles. De podia zijn uniek en divers, van een lommerrijk landgoed en de romantische hofjes tot de majestueuze Bavo.

  • De 10de Koorbiënnale van vrijdag 28 juni t/m zondag 7 juli 2019 is een editie met een gouden randje.

Hoera, de Koorbiënnale viert haar jubileum! Wat twintig jaar geleden begon als een bescheiden festival voor liefhebbers van vocale ensemble muziek groeide uit tot een hoogwaardig tiendaags internationaal festival dat de diversiteit en actualiteit van koormuziek laat zien.

Tijdens het jubileum van de Koorbiënnale blikt het festival op verschillende manieren terug op de afgelopen twintig jaar. Muziekstukken die je eerdere edities al kon horen, worden voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en verschillende ensembles van het eerste uur zijn opnieuw van de partij. Deze mijlpaal is ook een gelegenheid om vooruit te kijken, met optredens van aanstormend talent en vernieuwende crossovers. Laat je bijvoorbeeld wegblazen door het Nationaal Gemengd Jeugdkoor of verrassen door de multimediavoorstelling ANIARA: Fragments of Time and Spacemet het Amerikaanse kamerkoor The Crossing. 

Kies je locatie 
Net als eerdere jaren vormen de bijzondere festivallocaties de kers op de taart. Kies voor een groen buitenconcert aan de rand van Haarlem, trek de binnenstad in voor een van de ‘klassiekere’ optredens of bezoek Amsterdam voor een experimenteel muzikaal avontuur.   

Benieuwd naar het complete programma? Ga naar onze website!

Biografie / Over Koorbiënnale

De Koorbiënnale geeft een nieuwe betekenis aan koor- en vocale muziek, dit door onder andere de presentatie en ontwikkelen van eigentijdse, innovatieve koorwerken en ensembles die op het snijvlak opereren van traditie en vernieuwing veelal geïnspireerd door actuele en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen.

De Koorbiënnale wil een kwaliteit versterkende en inspirerende schakel zijn in de veelomvattende wereld van ensembles, koren, componisten en publiek en ontwikkelt daarbij ook nieuwe en eigentijdse samenwerkingsvormen met o.a. uitingen uit andere kunstdisciplines. Zij wil daarbij het publiek uitdagen maar ook uitnodigen tot het zelf zingen.

De Koorbiënnale ziet het samen zingen als een belangrijk middel om te komen tot een betere wereld.

Koorbiënnale
Koorbiënnale

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: