Gezondheid Natuurgeneeskunde

Mesologiepraktijk Inbalanz Mesologie; Een totaalaanpak voor het hele lichaam!
Haarlem

Mesologie is een alternatieve geneeswijze waarbij gekeken wordt naar de gehele mens. Verschillende alternatieve geneeswijzen zoals Ayurveda, Traditionele Chinese geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en electro-accupunctuur worden met elkaar gecombineerd.

Een mesologisch onderzoek brengt het functioneren van het menselijk lichaam in kaart. Door middel van een pols- en tong onderzoek, een kort lichamelijk buikonderzoek en meting van electro-accupunctuurpunten op handen en voeten worden disfuncties en voedingsintoleranties opgespoord. 

Klachten ontstaan vaak doordat er disfuncties optreden in het lichaam. Een disfunctie wordt vaak verholpen door de symptomen te bestrijden met een crème of een pil. De oorzaak is niet verholpen en het lichaam gaat hiervoor een andere uitweg zoeken. Zo blijven klachten zich verplaatsen.

Mesologie is gericht op het individu en pakt de klacht bij de oorzaak aan. Wanneer het lichaam in balans is, kan het zichzelf weer genezen. Een therapie kan een homeopathisch- of kruidenmiddel, supplement of voedings- en of leefstijladvies zijn. 

Biografie / Over Susanne van Diepen

Ik ben Susanne van Diepen, 33 jaar en ik heb altijd al een fascinatie gehad voor gezondheid. Vooral naar de oorzaak van klachten en hoe deze te bestrijden.

Het menselijk lichaam is een heel mooi fenomeen dat altijd door wilt gaan en wilt blijven functioneren. Zit daar iets in de weg, dan verzint het lichaam heel slim een compensatiemechanisme. Ik ga graag in mijn werk op zoek naar de kern van het probleem.

Om te komen waar ik nu ben heb ik de opleiding HBO Sport en bewegen gedaan, mij verdiept in de voedingswereld en de opleiding Mesologie afgerond. Daarnaast ben ik al negen jaar trainer en vitaliteitscoach in een vitaliteitscentrum, waar ik mensen op het gebied van training, voeding en leefstijlvragen begeleid.

Ik vind het een ideale combinatie: voeding, bewegen en mesologie! Ik ben van nature erg enthousiast, nieuwschierig en sta graag voor je klaar met een lach.

Inbalanz Mesologie
Susanne van Diepen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: