Persoonlijke groei Coaching - Kindercoaching

Vergroten van emotionele veerkracht van kinderen (5-11 jaar)
Bloemendaal

Boos, bang, angst, verdriet. Het zijn allemaal emoties waar we allemaal in ons leven mee te maken hebben. Angst beschermt ons tegen gevaarlijke situaties. Boosheid laat zien dat iets ons raakt en dat we niet met ons laten sollen. Verdriet geeft aan dat iets of iemand belangrijk voor je is geweest en als je dat kwijt bent, dan raakt dat je.

Is het nu zo dat deze emoties zo groot worden, dat ze jouw zoon/dochter belemmeren in het dagelijks leven. Dan is er misschien meer aan de hand. Een preventieve weerbaarheidstraining kan dan een mogelijke oplossing zijn. Op spelenderwijs leert je zoon/dochter om te gaan met tegenslagen, met angst en boosheid. Want het zou toch zonde zijn dat je kind niet meedurft op schoolreisje of te logeren bij een vriendje of vriendinnentje? Of dat door de boze buien niemand wil spelen.

Er zijn twee weerbaarheidstrainingen: Ik sta stevig/Fijn! Vrienden (5-7 jaar) en Vrienden voor het leven (8-11 jaar)

Het programma is erkend door de World Health organisation en door het Nederlands Jeugd instituut als effectief  preventief programma.

Biografie / Over Jessica de Ridder

Mijn naam is Jessica de Ridder, ik woon samen met Sander en onze dochter Danique in het prachtige Bloemendaal. Ons gezin wordt compleet gemaakt door de kinderen van Sander. 

Sinds mijn negende levensjaar lopen scheidingen als een rode draad door mijn leven. Het is begonnen bij de scheiding van mijn ouders. Daarna volgde er samengestelde gezinnen, die het ook niet hebben gered. Inmiddels zijn mijn beide ouders, los van elkaar, alweer jaren gelukkig in liefde. Mijn eigen scheiding vond in 2014 plaats. Daarna vond ik mijn geluk bij Sander en zijn kinderen. 

In de tijd dat ik 'kind werd van gescheiden', waren er nog geen interventies speciaal gericht op de problematiek die gepaard kan gaan met scheiden. Niet voor mijn ouders, maar ook niet voor mij als kind. Ook nadat mijn eigen relatie stuk liep (waar geen kinderen uit geboren zijn) was daar geen aandacht. Niet zeuren maar gewoon doorgaan. 

Ik ben nu dan ook ontzettend dankbaar dat ik mij kan inzetten voor ouders en kinderen die te maken krijgen met een scheiding. Want laten we eerlijk zijn, het is niet niks. Je hele leven staat op zijn kop en dat is niet voor even. Mijn rugtas is gevuld met ervaringen, aan gevuld met kennis uit opleiding en trainingen. Met rust, humor en een luisterend oor sta ik je graag bij, juist in een onrustige en onzekere periode!

Voel je welkom! Met al je vragen, problemen, twijfels, tranen mag je er zijn.

Groet Jessica

Net als pippi
Jessica de Ridder

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: