Welzijn Kinderen-Ouders

Coaching van ouders met opvoedvragen-gezinscoach
Heemstede

Als gezins- en opvoedcoach begeleid ik gezinnen met opvoedvraagstukken. Is je kind hoogsensitief en/of groeien je kinderen op in een samengesteld gezin? Dan kan ik helpen ondersteunen met het creëren van een harmonieuze gezinsstructuur.

Van tijd tot tijd kan je het gevoel  bekruipen dat je niet meer weet hoe je je kind zich lekkeder in zijn vel laat zitten. Misschien heeft het driftbuien, verdrietige huilbuien of bedplassen op een leeftijd waarop je het niet meer verwacht. Of het wil ineens niet meer naar bed toe omdat het bang is. 

In de huidige maatschappij waarin beide ouders vaak werken (of opgroeien in een 1-ouder gezin) en het kind veel tijd doorbrengt op een kinderdagverblijf, BSO of bij een nanny of au-pair is er veel behoefte aan duidelijkheid en structuur. Ook brengt de toenemende beeldschermen chaos bij kinderen vaak afnemende sociale vaardigheden met zich mee. Ik kan u als gezinscoach ondersteunen om orde en helderheid te scheppen in deze chaotische situaties.

Ieder gezin is anders. En vader, moeder en kinderen reageren op elkaar volgens bepaalde patronen.
Als die patronen niet positief zijn kan ik helpen om ze te doorbreken. In andere gevallen waar de gezinssituatie niet standaard is zoals bijvoorbeeld bij een samengesteld gezin gaat het vaak ook niet soepel zoals gehoopt. Ook dan kan ik ondersteunen door samen naar een oplossing toe te werken.

Hoogsensitieve kinderen zijn prikkelgevoelig. Ik help deze kinderen zich lekkerder in hun vel te voelen. 

Biografie / Over Ingrid Bax

Ik ben Ingrid Bax. In 1993 ben ik afgestudeerd in de Bedrijfseconomie en Bestuurlijke Informatiekunde.

Na 15 jaar in het bedrijfsleven als organisatiedeskundige te hebben gewerkt heb ik besloten het roer om te gooien en mij meer op de welzijnssector te richten en uiteindelijk om op een creatieve, coachende manier met kinderen en ouders bezig te zijn. Na mijn opleiding tot gezins- en opvoedcoach ben ik sinds enkele jaren voor mezelf begonnen als gezins- en opvoedcoach.

Bewust leven en expressiviteit zijn een leidraad voor mij.
Spiritualiteit, gezond eten en creativiteit horen daarbij. De laatste paar jaar heb ik voor een welzijnsorganisatie gewerkt onder andere als  spelcoach voor kinderen. Het is mooi te zien hoe een kind door middel van spelen zijn gevoelens kan verwerken en kan leren.

Kinderen zijn op iedere leeftijd anders en om van te genieten. Vorming van een kind gebeurt in vele gezinnen op eigen wijze. Opvoeding speelt daar een belangrijke rol in. 

Ik hou van dansen, yoga, reizen en tekenen. Ik ben gescheiden en gelukkig met mijn vriend, mijn zoon Olaf (2003) en dochter Jasmijn (1997).

The Fine Family
Ingrid Bax

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: