Gezondheid Centra voor Gezondheidszorg

Huisartsenpraktijk Christiaanse; reguliere geneeskunde vanuit een antroposofische visie.
Haarlem

Verruimde openingstijden antroposofisch huisartsenpraktijk Christiaanse 

De reguliere geneeskunde vormt altijd de basis in het werk van praktijkhoudend huisarts Mattijs Christiaanse en collega Annerose Kunenborg, en hun aanvullende opleidingen bieden patiënten die daar behoefte aan hebben de mogelijkheid om vanuit een antroposofische visie behandeld te worden.

Vanaf heden is de praktijk op alle doordeweekse dagen geopend. Door deze verruimde openingstijden is er weer plaats voor nieuwe patiënten, welke dan ook van harte welkom zijn. Meer informatie en inschrijven is mogelijk via de website: therapeuticumhaarlem/huisartsen/christiaanse/

  • Mattijs Christiaanse is op dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig. De maandag en donderdag worden ingevuld door vrouwelijk huisarts Annerose Kunenborg, die vanuit eenzelfde visie werkt.

Er wordt samengewerkt met de therapeuten van het Therapeuticum Haarlem. Daarnaast zijn diverse zaken gedelegeerd aan de doktersassistentes en aan de praktijkondersteuners. 

Biografie / Over Mattijs Christiaanse

Met veel plezier oefen ik, antroposofisch huisarts Mattijs Christiaanse, het ‘zware’ beroep van huisarts uit sinds 1994. 

Wat me het meest aanspreekt aan mijn vak, is op de eerste plaats het contact met mijn patiënten. Ik mag meekijken in het leven van mensen en maak ze vaak lang mee. Ik heb zowel een opleiding in de reguliere geneeskunde als in de antroposofische en de homeopathische geneeskunde genoten. De reguliere opleiding zal altijd de basis zijn van de manier waarop ik werk.

Wat me aanspreekt in de antroposofie is de focus op het zelfgenezend vermogen van de mens. In de reguliere geneeskunde wacht een arts af of het zelfgenezend vermogen van het lichaam in werking treedt, in de antroposofie wordt dit vermogen actief aangewakkerd.

  • Als antroposofisch huisarts kijk ik naar vier gebieden bij mijn patiënt: het fysieke lichaam, de vitaliteit (levenskracht), het emotionele leven en de levensloop. Je kijkt dus met een bredere blik dan een regulier arts meestal doet. De therapieën die ik kan voorschrijven zijn ook gericht op deze vier gebieden. 

Ik denk dat een brede blik en een kritische houding als arts altijd belangrijk zijn. Als arts is het goed om altijd scherp en op de hoogte te blijven en niet alles klakkeloos aan te nemen. Bovendien is elk mens verschillend en is het dus belangrijk om naar de patiënt in zijn totaliteit te kijken en niet alleen naar een specifieke klacht. De antroposofie geeft me die mogelijkheid.

Huisartsenpraktijk Christiaanse
Mattijs Christiaanse

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: