Persoonlijke groei Meditatie

Zen Groep Haarlem
Haarlem

Onze Zen Groep is gelieerd aan Zen River,een boeddhistisch klooster in Uithuizen. We komen elke woensdagavond bij elkaar vanaf 20.00 uur voor zitmeditatie & loopmeditatie en het bestuderen van boeddhistische teksten. 

Zen Groep Haarlem bestaat sinds 2011, geïnspireerd door Zen River klooster in Uithuizen zenrivertemple/. Elke woensdagavond komen we samen voor gezamenlijke meditatie. We beginnen met het zingen van een korte soetra, daarna zitmeditatie van een half uur, tien minuten loopmeditatie en weer zitmeditatie. Verder bespreken we een boeddhistische tekst of een onderwerp uit de Right Speech Class van het klooster, met onderwerpen zoals: de vier elementen van training, spiritueel materialisme, karma en wedergeboorte, boeddhisme en psychologie. 

Zazen meditatie helpt je om geconditioneerde patronen te doorzien waardoor je beter leert waarnemen. Door samen te komen, te mediteren en verschillende teksten te bestuderen creëeren we een situatie waarin je de wereld op een andere manier leert zien en je meer helderheid krijgt over wat je te doen staat in dit leven. Het leert ons onbevangen op situaties te reageren en met meer compassie te leven.

Iedere geinteresseerde is welkom. 

Biografie / Over Tine Proper

De Zen Groep wordt begeleid door Tine Proper.
Ze begon haar meditatiebeoefening in 1989 en is sinds 2007 leerling van Tenkei Coppens Roshi. Aan het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen heeft ze de opleiding tot mindfulness trainer (categorie 1) afgerond.

Zen Groep Haarlem
Tine Proper

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: