Persoonlijke groei Creativiteit

De spinnende Mug - spinnen & vilten
Haarlem

Wol atelier “De Spinnende Mug” heeft middels de geboden activiteiten een therapeutische waarde die een mooie aanvulling is op het aanbod van Ayurvitaal. Ayurvitaal heeft als doelstelling om zowel naar lichaam en geest meer gezondheid en welzijn te ervaren.

 • Ik heb ontdekt dat het werken met wol (spinnen en vilten)  een aardende werkzaamheid heeft.
 • Daarbij brengt het werken met wol je tot concentratie. 
 • Tijdens het  spinnen bijvoorbeeld kom je door de cadans in een soort trance waardoor je verdieping in je Zelf ervaart.
 • De creativiteit die het viltproces verlangt sluit alle besognes en zorgen voor het moment buiten en werpt je terug in een tijdloos Nu.  
 • Daarbij levert de schepping van je creaties een ultieme vorm van zin.  

Veel mensen in onze haast cultuur hebben behoefte aan aardende activiteiten die concentratie verlangen en uiteindelijk zingeving baart.  

In Ayurvedisch jargon kun je zeggen dat we een cultuur hebben die door Vata (ether en lucht = beweging) wordt gedomineerd. Als tegenwicht, tegen de waan van de dag, hebben we aardende activiteiten nodig.  Het spinnen en vilten leveren, in het perspectief van balans, zwijgend deze bijdrage.

Biografie / Over Annemarie Peters

In mijn werk als geestelijk verzorger (ouderen zorg) en als therapeut/trainer hield ik mij bezig met de psychische en spirituele dimensie. Ik ontdekte dat deze dimensies ook een grote invloed hebben op het lichamelijk functioneren. Evenzo is het lichamelijk (on)welzijn ook van invloed op onze psyché en spiritualiteit.

Bij Ayurveda vond ik een benadering van welzijn die onderdak biedt aan deze drie dimensies: Lichaam, Geest en Ziel. Bovendien sluit Ayurveda naadloos aan bij mijn scholing tot Jungiaans therapeut. De scholing in Ayurveda geeft een grote verdieping aan mijn kennis en ervaring waardoor ik het gevoel heb dat ik mensen op een werkelijk holistische wijze kan ondersteunen om een leven te leiden in de richting van hun Ware Natuur waardoor op alle niveaus meer welzijn wordt ervaren.

Scholing en loopbaan

 • Ik studeerde levensbeschouwing, kunst en cultuur in de studierichtingen: educatie/ communicatie en Levensbeschouwelijke begeleiding. Daarnaast ben ik opgeleid tot Jungiaans filosofisch therapeut.
 • Ik heb een ruime ervaring als mensbegeleider in de gezondheidszorg, waaronder, geestelijk verzorger, trainer en adviseur.
 • Bij het van Praaginstituut heb ik de training “therapeutic touch” gevolgd.
 • De opleiding tot marmatherapeut volgde ik bij Sri Sri Ayurveda;
 • De opleiding tot Abyangha massagetherapeut en aanvullende technieken volgde ik bij De AAS (Academie of Ayurvedic Studies);
 • Ik studeerde bij EISRA (European Institute For Scientific Research on Ayurveda) voor Ayurvedisch practitioner en deze opleiding heb ik afgerond bij de AAS. Thans volg ik de opleiding tot intuitief practitioner. 

Ayurvitaal /De Spinnende mug
Annemarie Peters

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: