Persoonlijke groei Alexander Techniek

Alexander Techniek Praktijk Free-up
Haarlem

Alexander Techniek Praktijk Free-up is er voor iedereen die wil leren lichter en vrijer te bewegen, jezelf efficiënter aan te sturen en optimaal te presteren in je werk, hobby of sport. 

Het wordt veel toegepast door professionele musici, dansers, sporters en acteurs. Buiten deze werkvelden is het echter niet zo bekend. In Nederland zijn veel mensen bekender met oefentherapieën zoals Mensendieck, Feldenkrais (die een leerling van F.M. Alexander was), en Cesar therapie. Wereldwijd is Alexander Techniek echter veel bekender dan deze methodes en is Alexander Techniek wijder verspreid. Op dit moment zijn er ongeveer 3000 Alexander leraren actief, en bestaan er beroepsverenigingen in 18 landen. Alexander Techniek bestaat al ongeveer 100 jaar.

Wil je bijvoorbeeld leren om:

  • je hoofd beter in balans te dragen terwijl je op je computer of tablet werkt
  • spanningen voorkomen in het nek-schouder gebied
  • effectiever te zijn bij het spreken in het openbaar
  • podiumangst te overwinnen
  • een mooiere toon te produceren als musicus
  • betere prestaties neer te zetten als sporter
  • weer efficiënt leren lopen na een heup-operatie
  • je adem- en stemgebruik te optimaliseren

Dan is Alexander Techniek aan te raden. Je volgt lessen waarin je nieuwe vaaardigheden aanleert, het is dus geen therapie. Je kunt het na de lessen zelf toepassen.

Alexander Techniek Praktijk Free-up is gevestigd aan de Bakenessergracht 41 te Haarlem en is gespecialiseerd in musici. Iedereen die wil leren lichter en vrijer te bewegen, jezelf efficiënter aan te sturen en optimaler te presteren in je werk, hobby en sport, is van harte welkom. Alexander Techniek kan ook zeer effectief zijn bij nek- en rugklachten.

Biografie / Over Esther Visser

Esther Visser is een Nederlandse violiste, gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Ze treedt regelmatig op als concertmeester bij verschillende orkesten en was gedurende twee jaar aanvoerder in het Europees Philharmonisch Orkest in Oostenrijk.

Sinds 2013 is Esther werkzaam als gastdocente bij Codarts, Conservatorium van Rotterdam, als specialist op het gebied van uitvoeringspraktijk. Zij coacht studenten bij hun Master onderzoek, geeft lessen barokviool, incidenteel ook Alexander Techniek, en schrijft artikelen voor de ‘Codarts Guide Informed Musicianship’ o.a. over het historisch gebruik van vibrato.

Tussen 2012 en 2015 volgde Esther de full-time 3-jarige opleiding tot Alexander Techniek leraar, aan het Alexander Techniek Centrum Amsterdam, bij Tessa Marwick en Paul Versteeg. Tegelijk volgde zij de Shaw Methode lerarenopleiding voor zwemmers, in Londen, bij Steven Shaw. Daar studeerde zij in 2014 af. Deze methode past de principes uit de Alexander Techniek toe op zwemmen, wat een heerlijke combinatie is. Free-up Swimming organiseert ook zwemcursussen in Haarlem, zie de aparte vermeldng in deze rubriek.

Esther is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Leraren in de Alexander Techniek (NeVLAT) en bij de internationale Society of Teachers of the Alexander Technique (STAT).

Alexander Techniek Praktijk Free-up
Esther Visser

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: