Gezondheid Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Body-Mind Tao Training - voor fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht.
Haarlem

Body-Mind Tao is gebaseerd op het Universal Healing Tao systeem (UHTS) en komt voort uit oude Taoïstische tradities. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een training voor fysiek, mentaal en emotioneel evenwicht.

Volgens de Chinese geneeskunst huizen onze emoties in onze organen en kan lichamelijke gezondheid niet los worden gezien van iemands houding en emoties. Emoties zijn een vorm van energie. Van sommige emoties krijg je energie, van andere word je moe. Als we aan emoties vasthouden stolt die energie en dat geeft spanning. Als spanning te lang in je lichaam huist vermindert je weerstand en kan je ziek worden.

We besteden daarom aandacht aan onze organen en worden bewust van de intelligentie ervan. Je leert de techniek van de Zes Helende Klanken waarmee je spanning/ hitte in een orgaan kunt ontspannen/ koelen. Emoties zijn net als de seizoenen, ze komen en gaan. 

De techniek van De Innerlijke Glimlach is daarbij fundamenteel. Het leert je zonder oordeel naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Met zachte ogen en een kalm hart ben je aanwezig in je centrum, je buik. Je leert te staan als een boom, diep geworteld in de aarde. Hoe dieper je geworteld bent in de aarde, des te groter je potentieel voor spirituele groei. 

Body-Mind Tao is op zoek naar de verbinding van de mens tussen hemel en aarde in relatie tot zichzelf en de ander. Waar komt levenskracht vandaan? Het doel is het verlichamelijken van een nieuwe helder bewustzijn.

 

 

Biografie / Over Nikki Broos

Nikki Broos werd in 1967 in Almelo geboren. Na de middelbare school behaalde zij in 1989 haar diploma aan de opleiding Dramatherapie in Nijmegen en in 1995 aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam.

Ze was verbonden aan diverse dans/ theaterproducties en had daarnaast een fotogalerie. Momenteel is zij mede-eigenaar van Kunst-in-Zaken, een financieel administratiekantoor voor kunstenaars op het Damrak in Amsterdam. Zij woont met haar twee kinderen op een prachtig klein maar fijn plekje in Amsterdam met uitzicht op bomen en water.

Zij beoefent sinds 2004 Healing Tao. In 2013 werd zij gecertificeerd Universal Healing Tao Associate instructeur.​ In de zomer van 2016 werd zij door Masahiro Ouchi gecertificeerd in de Tai Chi Chi Kung. In de zomer van 2017 is zij gecertificeerd Healing Tao instructeur.

Zij heeft getraind met Michael Winn, Barry Spendlove, Peter den Dekker, Masahiro Ouchi en Robert Peng. Bij Koen Tangelder traint zij de 5 elementen yoga. De training van Denise Bloemen staat nog op haar lijsje.

Body-Mind Tao
Nikki Broos

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.