Gezondheid Natuurgeneeskunde

Holistisch Gezondheidstherapeut
Santpoort Noord

Holistische Gezondheidstherapie werkt complementair aan gezondheidsherstel op alle niveaus van energie: fysiek, etherisch, gevoelens, gedachten en bewustzijn. De therapie richt zich op het behandelen van oorzaken van klachten. 

Oorzaken van klachten zijn in het leven ontstane beschadigingen, zwaktes, verstoringen of belastingen, die zich zowel in het lichaam, in de geest als op energetisch gebied kunnen bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de belasting van schadelijke stoffen die we binnenkrijgen of een onbalans in de vitaminen- of hormoonhuishouding, maar ook de negatieve invloed van belastende gevoelens of gedachten. Op alle verstoorde aspecten wordt gewerkt, om zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid te herstellen. Een klacht, hoe chronisch en van welke aard dan ook, verdwijnt als de oorzaken ervan zijn verwijderd. 

Als aanvulling in de praktijk geef ik, naast Holistische Gezondheidstherapie, ook aromatherapie massage. Deze holistische massagevorm werkt met essentiële oliën. De combinatie van de werking van de oliën en de verschillende massagetechnieken die worden gebruikt, geeft ontspanning en tegelijkertijd stimulatie van het hele systeem om beter te functioneren.

Biografie / Over Lopje Höcker

Naast analist op een medisch microbiologisch laboratorium ben ik sinds 2010 ook Holistisch Gezondheidstherapeute met praktijk aan huis.

In 2004 behaalde ik mijn diploma voor het VWO profiel Natuur en Gezondheid, waarna ik startte met een HBO studie in het laboratorium onderwijs. Beide scholingen waren natuur en medisch gericht, daar waar mijn interesse lag en nog steeds ligt. Maar mijn interesse ontwikkelde zich verder dan dat wat ik in de wetenschap geleerd had.

Bij een naaste zag ik dat klachten konden verdwijnen via een andere aanpak dan de reguliere weg. Ik kwam in aanraking met de holistische visie; een visie waarbij er veel breder gekeken wordt naar de mens, niet alleen naar het lichaam op zichzelf. Zo kwam de Holistische Gezondheidstherapie op mijn pad.

  • Holistische Gezondheidstherapie geeft mij veel inzicht in lichaam en geest en hoe ons lijf in relatie staat met innerlijke processen en invloeden van buitenaf. Werken met mensen en de meest uiteenlopende toepassingen, zowel alternatief als regulier, blijft boeiend en inspirerend. Ook heb ik goede ervaringen met het behandelen van dieren.

Ik ben aangesloten bij de BATC. Hiermee worden afhankelijk van uw pakket meestal (een deel van) de consulten vergoed. Zie batc voor de lijst met verzekeraars. Tot in de praktijk!

Natuurlijk Heelzijn
Lopje Höcker

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: