Gezondheid Oosterse Geneeswijzen

Acupunctuur Dirkson; praktijk in Traditionele Chinese Geneeswijze en aanvullende therapieën
Haarlem

Dirkson Acupunctuur is een praktijk in Traditionele Chinese Geneeswijze en aanvullende therapieën.

Met veel plezier en toewijding werk ik aan de gezondheid van mijn cliënten. Als therapeut en adviseur maak ik ze expert op het gebied van zichzelf. Daarbij kijk ik naar de gehele mens en beperkt ik me niet tot een enkele klacht. Juist de holistische aanpak maakt het mogelijk om klachten, waar men al lange tijd mee loopt, tot het verleden te laten behoren. 

Ik vind het belangrijk om bij te blijven in mijn vakgebied en daarom ga ik regelmatig naar bijscholingen en cursussen. De interactie met collega's maar zeker ook die met mijn cliënten zorgen dat ik mij continu kan ontwikkelen.

In de praktijk maak ik gebruik van de verschillende onderdelen van de Traditionele Chinese Geneeswijze, zoals Acupunctuur, Moxabustion, Cupping, Gua Sha massage, Elektro-Acupunctuur, Laser-Acupunctuur en kruidenformules.

Bel gerust als je wat wilt vragen.

Hartelijke groet, Daan Dirkson

Biografie / Over Daan Dirkson

Sinds 1997 beoefen ik de Oosterse krijgskunst Tai Ki Kenpoonder de bezielende begeleiding van Sensei Jan Kallenbach. Daar leerde ik over Tai Chi en Qigong en hoe je je lichaam kan onderhouden met behulp van beweging, ademhaling en meditatie.

Al snel werden de principes van Yin en Yang me duidelijker en ben ik me meer gaan verdiepen in het eeuwenoude gedachtegoed van de Oriënt. Mijn interesse in de Chinese Geneeskunde werd steeds groter en het werd mij ook duidelijker dat iets wat zo dicht bij onze ware natuur staat en zo krachtig is dat het al duizenden jaren mensen helpt om gezond te blijven veel beter bij mij past.

In 2003 besloot ik een opleiding tot Acupuncturist te gaan volgen. Ik vond een geschikte plek bij de Shen Zhou Open University. Omdat dit een onderdeel van een Chinese Medical Center is, gaf dit veel voordeel bij het lopen van stages en het inkopen van materialen.

Paralel aan de 3 jarige opleiding Traditional Chinese Medicine volgde ik de 2 jarige opleiding Western Basic Medicine. Beide waren op HBO niveau en de Engelse taal. Dat was flink aanpoten, maar evengoed voelde ik mij als een vis in het water.

In 2007 behaalde ik mijn diploma voor Traditional Chinese Medicine aan de Shen Zhou open University. Door het jaar heen volg ik nascholingen. Het ontwikkelen van kennis en kunde stopt namelijk nooit in het vak van acupunctuur.

Acupunctuur Dirkson
Daan Dirkson

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: