Persoonlijke groei Yoga

HARA-Yoga, Houding-, Adem- en rug-yoga met hara-versterking. Gebaseerd op Okido-yoga.
Haarlem

YOGA betekent juk, oftewel evenwichtige draagkracht. Door het beoefenen van HARA-YOGA vergroten we onze draagkracht op een evenwichtige manier. In HARA-Yoga worden Houding, Adem en Rug met elkaar en met de HARA verbonden.

HOUDING - zowel lichamelijk als geestelijk - is van essentieel belang bij in het dagelijks leven. Lichaam en geest zijn met elkaar verweven. De lichamelijke houding is vaak een weerspiegeling van de geest maar deze kan de geest ook sterk beïnvloeden.
- De houding is sterk verweven met de adem.

ADEM is de sleutel tot het optimaal functioneren van het lichaam en het tot rust brengen van de geest. Door te werken aan de juiste houding van de wervelkolom en bekkenstand bevorderen we een diepe adem. We brengen de adem naar de rug.
- De adem is de steun van de rug.

RUG en wervelkolomopbouw worden door de adem gesteund. Hiermee vormen we onze eigen ruggesteun en bevorderen we de energiestroom in de wervelkolom en zodoende in het centrale zenuwstelsel. Houding, Adem en Rug worden ondersteund door de HARA.

HARA, centrum van het lichaam, is het zwaartepunt en tevens de krachtbron van je lichaam. Door de Hara te versterken werken we aan een stabiele houding. Hierbij leer je de kracht in je buik, in je centrum, zo te bundelen dat je van daaruit handelt. Het bovenlichaam blijft daardoor soepel en ontspannen, terwijl je handelingen dusdanig geconcentreerd zijn dat kracht en subtiliteit samen een weg vinden.

Biografie / Over Machteld Mager

Machteld Mager studeerde in '83/'84 in Japan OKI-DO YOGA bij de grondlegger hiervan, Meester MASAHIRO OKI en SHIATSU bij Meester KIYOKO URATA, grondlegger HOKONDO shiatsu.

  • In '88 studeerde zij af aan de 'European 'European University for Traditional Chinese Medicine' als Acupuncturist en Chinese Kruidenkundige.
  • Vanaf '90 verdiepte zij zich gedurende 10 jaar in "Yoga en Houding", m.n. aan het Iyengar Yoga Instituut in Parijs.
  • In '89 startte zij naast het Centrum voor Oosterse Heelkunde "Nulpunt" in Amersfoort de Hara-Yoga-Shiatsu Opleiding.
  • In ‘99/2000 volgde zij de postgraduate "Toyohari" opleiding en sindsdien praktiseert zij naast shiatsu en Chinese kruiden deze vorm van Japanse acupunctuur.

Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur en van de European Branche of the Toyohari Association. Jaarlijks volgt Machteld internationale bijscholing, en zij nam o.a. nog 2x deel aan een Toyohari weekseminar in Japan.

Hokondo
Machteld Mager

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: