Persoonlijke groei Coaching - Loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding & Coaching inzicht met hulp van paarden
Dordrecht

Sylvia Baars Loopbaanbegeleiding & Coaching biedt begeleiding en coaching (mét en zonder hulp van paarden) aan individuen en groepen (bedrijven en particulieren) bij persoonlijke en professionele veranderingsprocessen en ontwikkeling. Naast de inzet van paarden als co-coach maak ik tijdens wandelcoachsessies ook gebruik van de krachtige metaforen en symbolen van de natuur. Ik werk met name op het niveau van overtuigingen, identiteit en systemisch. Vragen waarvoor mensen bij mij komen hebben vaak te maken met loopbaan, onzekerheid, angsten, grenzen, relaties, persoonlijk leiderschap, rouw & verlies, omgaan met HSP, stress/burn-out, teambuilding en zingeving.

Het vergroten van zelfinzicht en bewustwording helpt om de regie over werk en leven terug te krijgen. Samenwerken met een paard is daarbij een geweldige en effectieve manier om in korte tijd zicht te krijgen in werk- of privésituaties en in (vaak onbewuste) gedragspatronen. Een coachsessie met een paard biedt de ruimte en veiligheid om met nieuw gedrag te experimenteren, een paard oordeelt niet! Ervaring met paarden is niet nodig. Als erkend loopbaanprofessional (Noloc) werk ik onder meer volgens het koersonderzoek en met de MBTI (persoonlijkheidsvragenlijst). Daarnaast ben ik opgeleid als Equine Assisted Coach (KREAC), systemisch paardencoach en ben ik gediplomeerd HSP coach. Als NLP Master werk ik oa met NLP technieken, mijn intuitie, Voice Dialogue en zet ik ook EMDR in bij verwerking van trauma. 

Op mijn website vindt u nadere informatie over mijn dienstenaanbod, mijn achtergrond en mijn werkwijze. Heeft u na het lezen van deze site vragen? Neem vrijblijvend contact met me op. Graag tot ziens!

Biografie / Over Sylvia Baars

Als loopbaanprofessional en coach geniet ik er van als ik mensen mag begeleiden en coachen in hun professionele en/of persoonlijke ontwikkeling. Dit proces in samenwerking met een paard (en/of de natuur) faciliteren en begeleiden maakt het voor mij compleet.

Als gevolg van een reorganisatie heb ik in 2013 de ruimte en mogelijkheid gekregen om nog meer mijn hart te gaan volgen. In dit jaar heb ik de opleiding tot Equine Assisted Coach (EAC), een door de NOBCO/EMCC geaccrediteerde Post HBO opleiding, afgerond. Een droom die uitkomt, op een intuïtieve manier werken met mensen én paarden. Naast HR- en loopbaanadviseur ben ik oa opgeleid tot NLP Master, systemisch paardencoach en HSP coach. De afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest in het HR-werkveld van diverse organisaties, profit en non-profit, waarvan ik me de laatste 10 jaar met name bezig heb gehouden met loopbaanontwikkeling, coaching en het geven van trainingen.

Mijn werk als (loopbaan)coach met hulp van paarden geeft mij veel plezier, inspiratie en voldoening. Ik geniet er van als ik zie dat de coachee in zijn/haar eigen kracht komt, tot inzicht komt en voelt dat hij/zij ´gewoon zichzelf´ mag en kan zijn en datgene kan wat eerst voor onmogelijk werd gehouden. Naast het werken met paarden wandel ik met klanten ook graag in de natuur van de Biesbosch, de natuur geeft ruimte, rust, lucht, inspiratie en inzichten door het gebruik van metaforen en symbolen. In loopbaan/coachtrajecten zet ik graag de MBTI (persoonlijkheidsvragenlijst) in en bij verwerking van trauma EMDR.

Sylvia Baars Loopbaanbegeleiding & Coaching inzicht met hulp van paarden
Sylvia Baars

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.