Persoonlijke groei Dans & Beweging

Biodanza, de dans van het leven
Den Haag

Biodanza is een methode van heling, verbinding, plezier en welzijn, waarbij gebruik gemaakt wordt van beweging en muziek. Biodanza nodigt je uit deel te nemen aan wekelijkse workshops die door beweging op een veilige en geleidelijke manier intense ervaringen oproepen. Biodanza noemt deze ervaringen ‘Vivencia’s’. Het zijn intense belevingen van in het hier-en-nu zijn.Het voorvoegsel ‘Bio’ komt van ‘bios’, wat ‘leven’ betekent. Samengetrokken met ‘danza’ – in de betekenis van een ‘geïntegreerde beweging vol intentie’ - ontspringt de metafoor van Biodanza als de ‘Dans van het Leven’.
Gebaseerd op antropologische onderzoeken rondom dans en rituelen die uitdrukking geven aan de viering van het leven, zet Biodanza aan tot een gevoel van gemeenschappelijkheid en gemeenschapszin. Wanneer je regelmatig deelneemt aan de Vivencia’s helpt Biodanza je om steeds meer plezier in je leven toe te laten. Zo kan bewustzijn van ’wij zijn allen één’ aan je ontspringen. Door de beweging van binnenuit, ontstaat er ook  innerlijke kracht en lenigheid (vloeibaarheid).

 

 

 

Biografie / Over Hannie Burgmeijer

Mijn naam is Hannie Burgmeijer (1960).

Mijn eerste Biodanza workshop was in november 2002. Ik werd er direct door gegrepen. De vrijheid die ik daar in mezelf ervoer, was helemaal nieuw voor me. Het was alsof mijn hart eindelijk de ruimte kreeg om te mogen zijn wie ik was. Het was het thuiskomen in mezelf. Inmiddels geef ik les sedert 2009 en geniet ik van alle positieve veranderingen die ik zie en hoor van de dansers. Het is prachtig om te zien dat mensen weer gaan stralen, hun ogen weer gaan sprankelen en dat de Biodanza hun leven vitaliseert , inspireert en vervult. Ook is het prachtig om te zien dat er hele mooie vriendschappen ontstaan tussen de dansers.Ik voel me dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.In 2014 werd er bij mij borstkanker geconstateerd en heb ik mijn helingstraject , incl. de chemotherapie, dansend afgelegd. De voeding die ik door de Biodanza ontving door wekelijks te dansen , expressie te geven aan wat ik voelde en me ondersteund te voelen door de dansers , was ontzettend waardevol en helend. Inmiddels heb ik weer een volle kop met haar en dans ik mijn leven verder.

Gezondheid en welzijn is naast het geven van biodanza mijn andere passie, vandaar dat ik het fijn vind om als enthousiaste gebruiker van de Healy het ook door te geven, andere in te begeleiden.

 

Biodanza 4 happiness
Hannie Burgmeijer

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: