Gezondheid Stressmanagement

Zonder stress kun je het leven beter aan
Culemborg

Stress werkelijk loslaten heeft grote voordelen

Stress heeft een enorm grote invloed op je lichaam. Ongeacht of het om milde, heftige, korte of langdurige stress gaat. Stress verandert bijvoorbeeld onmiddelijk de structuren in je brein en de chemieproductie in je lichaam. Dat geeft klachten. Nu of in de toekomst.

Daarom is het belangrijk dat je leert hoe je je stress eenvoudig en snel los kunt laten, zodat je lichaam weer kan terugveren naar homeostase. Op deze manier heb je een krachtige invloed op je welzijn en gezondheid. Is de stress weg dan voel je je direct beter.

LET OP: Het gaat niet slechts om je aandacht verplaatsen of je gedachten rustig maken. Maar het werkelijk veranderen van de activering van je zenuwstelsel, je brein en je bindweefsel structuren. De stress reductie zorgt ervoor dat je lichaam en zijn reacties onmiddellijk verandren.

 

Ik werk met de volgende methodes:

·         TRE (Tension Release Exercerses). ·   Eenvoudig en snel zelf je stress loslaten wanneer dat nodig is. De oefeningen zijn te leren in een workshop of 3 privé sessies.

·         PSYCH-K. In individuele sessies werken we aan het her programmeren van je reptielenbrein.

Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Ik adviseer je graag in een persoonlijk gesprek welke methode het meest geschikt is voor jouw situatie

Biografie / Over Christine Broekhuizen

Stress heeft een veel grotere invloed op ons dan we denken. En daarbij: we hebben veel meer stress dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Beter gezegd: er blijkt vaak doorlopend stress aanwezig, maar omdat we daar zo aan gewend zijn, voel je dat niet meer.

Regelmatig stress ontladen is dus een must. Gelukkig heeft moeder natuur ons daar een mechanisme voor meegegeven. Alleen jammer dat dit mechanisme slaapt, omdat we dat eeuwen lang onderdrukt hebben. Via de eenvoudige oefeningen van TRE maak je dat mechanisme weer wakker. Daarna is stress en spanning ontladen een fluitje van een cent.

Ik houd ervan om klachten op te lossen via de meest natuurlijke weg die er is. Dat geeft de minste bijwerkingen en op den duur het beste resultaat.

Naast TRE (in groep en/of individueel) werk ik ook nog met PSYCH-K (individueel). Beide methodes hebben hun eigen voordelen en kunnen worden ingezet naast elke andere vorm van behandeling. Ze dienen ter bevordering of ondersteuning van (herstel van) je gezondheid en/of welzijn.

Praktijk Juichende cellen
Christine Broekhuizen

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: