Gezondheid Yoga

Yin Yoga • Yoga Nidra • (Mama) Pilates • Reiki & Ontspanningsbehandelingen
Culemborg

Het actuele lesrooster vind je op mijn reserveringssite van momoyoga

Voor Reiki & Ontspannings behandelingen en privélessen kun je contact met me opnemen. 

YIN YOGA

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan.
Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Ik geef wekelijks YOGA NIDRA op dinsdagavond 20.30 uur in de zaal en live online.

PILATES

Pilates is een ontspannen en effectieve work-out die spiergroepen versterkt en rekt voor een evenwichtig, soepel en sterk lichaam. We werken aan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest. Het voornaamste doel is een sterk en stabiel powerhouse (lichaamscentrum) dat zorgt voor een goede houding en je rug beschermt in het dagelijks leven. Pilates is toegankelijk voor iedereen.

MAMA PILATES
Mama Pilates is een goede manier om na je zwangerschap weer fit te worden. Het is een stevige en ontspannen work-out, waarbij veel spieren aan bod komen.
Je kunt Mama Pilates tijdens de zwangerschap volgen ter voorbereiding op de ZwangerFit©PLUS cursus: fysiovdberge/zwangerfit-plus/De lessen staan op zichzelf, dus in- en uitstromen kan op elk moment. Om deel te nemen is ervaring met Pilates niet nodig.

Biografie / Over Nanouk Hildebrand

Wie is NANOUK?

Jarenlang had ik een druk yang-bestaan: naar buiten gericht, hard werken, volop actie. Als producent in de culturele sector stormde ik van festival naar festival. Daarnaast gaf ik Bodybalance (Les Mills) en Pilateslessen. Ook werd ik moeder van twee dochters. Genoeg was genoeg. Het werd tijd voor yin in mijn leven: meer verbinding met mijn lichaam, ervaren, voelen, rust en verhuizen uit Utrecht. 

Yin Yoga, Yoga Nidra, energie stromen en Pilates zijn voor mij opladen, ontdekken, een open en nieuwsgierig blik naar binnen, in verbinding zijn met mijn omgeving. Ik luister naar wat mijn hart mij te vertellen heeft en volg mijn intuïtie. Ik vind rust in het aandachtig bewegen, bewust ademen en de focus op wat er Nu aanwezig is. En tegelijkertijd hou ik van de energie van het aardse leven, van lekker eten, theater, natuur, vrienden en familie, reizen en spontane avonturen. Go with flow met beide voeten op de aarde!

Herkenbaar? En voel je ergens in je lichaam een tinteling na het lezen van mijn verhaal? Of weet je gewoon dat het klopt? Vanuit mijn eigen ervaring deel ik graag Yoga en Pilates en hoop je binnenkort te ontmoeten.

Namasté.

Opleidingen: Yin Yoga Teacher Training 200-uur & Yoga Nidra 10-uur bij De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, Johan Noorloos (2019), Intuïtieve ontwikkelingen 1 & 2 (2016), Thaise Yogamassage (2017), BodyBalance (Les Mills), Pilates en Zwangerschapspilates (2009), Indiase hoofdmassage (2006), Reiki (2004)

YOGA Nanouk
Nanouk Hildebrand

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: