Persoonlijke groei Psychosociale therapie

Opstellingen met Paarden | Ervaar de kracht en de wijsheid van paarden
Noordwijk

Het instinct van paarden is gericht op overleven als prooidier op de steppe. Hierdoor hebben zij een aantal kwaliteiten die diep in hun wezen geworteld zijn. Zij zijn hierdoor goed in staat om non-verbale communicatie en onbewuste processen te onthullen. Het paard brengt ons terug naar waar het om gaat en zal zonder oordeel datgene naar boven brengen waar je naar op zoek bent. Als mogelijkmaker begeleid ik je graag in dit proces. Door te ervaren wat er in het moment gebeurt, kom je mogelijk weer in beweging.

Een verandering kan alleen in gang gezet worden als er een kracht van buiten een impuls kan geven. Een opstelling met paarden kan op verschillende manieren worden ingezet. Van trauma’s, familiezaken, relaties, ziekten, werk- of organisatievragen wordt duidelijk gemaakt welke onbewuste processen zorgen dat dingen niet in orde zijn. Lang niet altijd weten we bewust welke gevoelens invloed hebben op de beslissingen die we nemen.

In een opstelling met paarden wordt gewerkt met vraagstellers en representanten. Representanten vertegenwoordigen niet aanwezige familieleden, collega’s of abstracties en geven op deze manier inzicht in de dynamiek die er in het systeem (de familie/het bedrijf) heerst. Het paard representeert loepzuiver.

Maandelijks organiseer ik workshops waarin opstellingen met paarden mogelijk worden gemaakt. Ook een individuele opstelling is mogelijk. Ervaring met paarden is voor deze activiteiten niet nodig.

Tarieven, meer informatie en een volledige agenda vind je op mijn website.

Biografie / Over Mirjam Rutten

Van kinds af aan heb ik mij thuisgevoeld bij de paarden. Sinds 2001 heb ik zelf paarden, sinds 2005 een eigen stal en in 2009 heb ik mijn diploma tot Allround Holistisch Paardrij-instructeur behaald bij Hofstede Oostrijk.Tevens heb ik bij Bureau de Verheldering de opleiding gedaan tot ‘familie- en organisatieopsteller’ en in dit werk masterclasses en verdiepingen gedaan. 
Ik ben een paardenvrouw en een natuurmens. Ik kan een uitstekende tussenpersoon zijn tussen mens en paard
Dit is een uitkomst wanneer je met paarden wilt sporten of werken, maar ook wanneer je paarden wilt inzetten voor programma’s rond persoonlijke ontwikkeling. Het spiegelen en het systemisch werk. 
Ik sta met beide benen op de grond, geloof in ieders autonomie en vind het fijn met mensen te werken.

Naast mijn paardenwerk heb ik tot op heden als IT-er gewerkt in het bedrijfsleven en speel ik baritonsaxofoon. Ik ben moeder van een volwassen dochter.

 

Paardencoach aan Zee | Stal Paradiso
Mirjam Rutten

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.