Persoonlijke groei Kunstzinnige therapie

Kinder en volwassen therapie
Lisse

Biografie / Over Diane Dijkgraaf

Ik bied hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen door psychische of sociaal-emotionele problemen d.m.v. beeldend werken.

Kunstzinnige therapie onderscheidt zich van andere vormen van therapie doordat het zelf genezend vermogen hierin een grote rol speelt. Je gaat aan het werk met verf, tekenmateriaal of klei en krijgt verschillende eenvoudige opdrachten die van toepassing zijn op jouw situatie en hulpvraag. Ik begeleid je door de oefeningen heen, waarna we deze samen bekijken en bespreken. Innerlijke processen die spelen worden zichtbaar gemaakt in het kunstzinnig werk. Hierdoor wordt wat onbewust leeft naar boven gehaald en door je hier bewust van te worden kan er een nieuwe koers ingezet worden.

In mijn praktijk zie ik veel kinderen en jongeren die worstelen met zelfvertrouwen of verwerkingsproblematiek. Daarnaast zie ik veel volwassenen met stress-gerelateerde klachten door verschillende oorzaken, bv een burn-out of depressie, een ziekteproces of het verwerken van gebeurtenissen. Naast therapie biedt ik ook PGB begeleiding voor kinderen met autisme aan.

Ik als therapeut, ben een schakel in het proces waarin iemand in staat is de stappen te kunnen nemen die nodig zijn om een ontwikkeling of verandering tot stand te brengen. Het persoonlijk contact en het samen een stukje op weg gaan, vind ik steeds weer bijzonder om mee te maken en maakt dat ik dit werk met hart en ziel kan doen.

KleurKracht
Diane Dijkgraaf

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: