Persoonlijke groei Dans & Beweging

Biodanza in Leiden en Oegstgeest
Oegstgeest

Biodanza gaat over levenskunst. De kunst werkelijk tot leven te komen, vanuit onze mogelijkheden en eigenheid. Het gaat om ons weer verbinden met onszelf, met de ander en met het leven. Het brengt je in contact met je plezier. De ervaring en de beleving staan voorop. 

Binnen biodanza dans je alleen, samen, of met de hele groep. Er zijn geen vaste danspasjes. Deelnemers praten niet tijdens het dansen, juist om in de beleving te blijven. En belangrijk: mensen vinden het meestal erg fijn, leuk, of zelfs fantastisch om te doen!

Maar biodanza is veel meer dan ‘gewoon lekker dansen’. Biodanza is een systeem van persoonlijke ontwikkeling en groei, van herstel of versterking van je gezondheid. In elke dans beoefenen we een bepaalde ‘levenskunst’. 

Het mooie van biodanza is dat het zich, anders dan veel therapieën, richt op het gezonde deel in ons en dat wordt aangemoedigd om meer tot leven te komen. En alles wat we aandacht geven, groeit. Allerlei kwaliteiten, vaardigheden en potenties zijn in de kern in ons aanwezig. Het kan nodig zijn dat ze gestimuleerd moeten worden om (weer) tot uiting te komen.

Deze dansvorm is dus heel veelzijdig en heeft effect op hoe we ons voelen, de manier hoe we in het leven staan, onze  gezondheid, enzovoorts. Het maakt potentieel in ons wakker, en dat heeft consequenties voor ons hele leven. 

Dans je mee?
- maandagavond in Oegstgeest (Cultuurhuis De Paulus): een introductiegroep biodanza. 
- woensdagavond in Leiden (Huis van de Buurt Morschwijck): een gevorderdengroep biodanza. 

Biografie / Over Leonoor Pronk

In 2009 kwam ik toevallig in contact met biodanza. Dans was altijd al in mijn leven geweest, maar biodanza zelf kende ik niet. Ik had zin in een vakantie waar ik lekker kon dansen. Zo kwam ik terecht bij een biodanzavakantie. Er ging meteen een nieuwe wereld voor mij open. Ik was zo blij, voelde me zo levend, krachtig en zacht tegelijk. Ervoer zo dat ik mijn eigen leven wilde leiden.

Sindsdien heeft biodanza mij niet meer losgelaten. In biodanza ervaar ik zoveel plezier, genieten en ontspanning. Dat het mij daarnaast zoveel heeft gebracht in mijn dagelijks leven had ik niet kunnen vermoeden toen ik met biodanza begon. Door biodanza ben ik meer mijn eigen weg gaan volgen en ben ik meer bezig met waar mijn hart naar uit gaat. Ik geef ook meer expressie aan mezelf in aanwezigheid van anderen, laat mezelf meer zien. Voel meer verbinding met de mensen om me heen. Ik ben heel blij dat Biodanza in mijn leven is gekomen.

Sinds 2018 geef ik les in Biodanza en inmiddels heb ik twee wekelijkse groepen in Leiden en Oegstgeest. Hiernaast heb ik in Leiden in praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie waar ik ook veel voldoening uit haal. Het mooie is dat lichaamswerk/lichaamsgerichte psychotherapie en Biodanza elkaar prachtig aanvullen en zelfs versterken! Andere opleidingen en cursussen die ik heb gevolgd en mij hebben gevormd zijn onder meer: Integrated psychotherapie (vijfjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie) bij Bodymindopleidingen, Sexual Grounding Therapie (Heart en Sexuality), Tantra en mindfulness.

Biodanza met Leonoor
Leonoor Pronk

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: