Persoonlijke groei Kinderen-Ouders

Bewuster Ouderschap
Sassenheim

Bewuster Ouderschap;  opvoeden met veiligheid en in vertrouwen

Centraal staat de bewustwording van de ouder(s) ten aanzien van de opvoeding aan hun kind(eren). Spiritualiteit heeft te maken met het weer leren onvoorwaardelijk lief te hebben en bewustwording is de weg er naartoe. 

Zo opvoeden en begeleiden dat onvoorwaardelijke liefde weer natuurlijk wordt. Dat kinderen langer en meer hun wijsheid, eigenheid, puurheid en onvoorwaardelijke liefde kunnen behouden. Zij zijn de nieuwe generatie die gaan zorgen voor onze aarde en nakomelingen. 

Kinderen houden ouders een spiegel voor met hun gedrag, uitlatingen, humeuren en impulsen. Persoonlijke eigenaardigheden, opvoedkundige uitglijders, maar ook weggestopte emoties en ingesleten patronen worden soms zeer confronterend onder de aandacht  gebracht wat kinderen zeggen en doen. Kinderen doen daarmee een krachtig beroep op onze authenticiteit, zelfkennis en eerlijkheid en soms ook op ons uithoudingsvermogen. Zij verwijzen ons terug naar de kern en de oorsprong van ons eigen bewustzijn, omdat zij een liefdevolle, bezielde begeleiding verlangen.

Persoonlijkheidsontwikkeling begint bij bewustzijn, niet bij kennis, vaardigheden of aangeleerde waarden en normen.

Wie ben jij als ouder en wat voor ouder wil jij zijn?

In mijn praktijk geef ik zowel groepstrainingen als individuele coaching. Een training waarin ervaren wordt wie je bent, wat je talenten zijn en waar nog blokkades liggen, die ervoor zorgen dat je niet kan stromen.

Biografie / Over Sietske Damstra

Mijn naam is Sietske Damstra. Een aantal van mijn "identiteiten" zijn dat ik getrouwd ben, 3 kinderen heb en 4 kleinkinderen. Op werkgebied, heb ik gewerkt in het onderwijs, als regressietherapeut, orthopedagoog en recentelijk als levenscounselor.

Al heel vroeg had ik het idee om een "school voor ouders" te willen beginnen. Daarmee bedoel ik dat ik ouders een bewustmakingsproces zou willen laten doormaken, zodat ze hun aanwezige wijsheid en onvoorwaardelijke liefde en ook die kinderen van nature bezitten, kunnen laten behouden. 

Tijdens het werken met en opvoeden van kinderen, merkte ik hoe wij, als ouders, het moeilijk vinden om onze kinderen niet te belasten met onze eigen overtuigingen, verwachtingen, kennis, vaardigheden, waaarden en normen. 

Daar bewust van te worden en de kinderen hun eigen vaardigheden en talenten te laten ontwikkelen, is helpen aan een betere mensheid.

Al heel lang ben ik bezig met mijn ontwikkeling in spiritualiteit, wat betekent dat ik aan het leren ben, steeds meer liefdevol in het leven te staan. De Course of Miracles, het Essenencollege en het Levenscollege zijn daarbij studierichtingen. Spiritualiteit is vooral praktisch. Je moet het doen, je bewust worden van je dagelijkse obstakels en daaraan werken.

Maar ook: genieten van het leven, al het mooie zien in de mensen, de natuur en al die onverwachte mooie ontmoetingen en inzichten. Ik wil graag delen!

praktijk Bewuster Ouderschap
Sietske Damstra

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: