Persoonlijke groei Dans & Beweging

5ritmes, dans
Amsterdam

De 5 ritmes zijn een “movement practice”, waarbij je je eigen unieke zelf kunt ervaren.

Ze vormen samen één geheel en zijn zo een doorgaande beweging door jouw innerlijke landschap. Zij geven het raamwerk waarbinnen we een veilige plek creëren en op onderzoek kunnen gaan. Naar het aarden in je lijf, naar de grenzen opzoeken, naar het verbinden van jezelf met je omgeving, naar het vinden van nieuwe plekken, ruimte. Tot het punt van verstilling, dat zowel een eind als een nieuw begin kan zijn.

De muziek in de les ondersteunt het proces in de dans en varieert van wereldmuziek tot hard-rock tot klassiek. De muziek helpt je om in je dans te komen. Niet meer of minder dan dat.

Danservaring is helemaal niet nodig: juist als je denkt dat je niet dansen kan nodig ik je van harte uit. In de 5 ritmes ligt de klemtoon op het bewegen en daardoor ervaren van jouw authentieke zelf. Iedereen kan bewegen. En dat hoeft niet groot, veel of mooi te zijn.

Biografie / Over Beer Deurvorst

Pas later in mijn leven ontdekte ik de 5 ritmes. Het werd mijn "practice" en dat is het nog steeds. Het heeft me niet alleen geleerd een echte verbinding aan te gaan met mijn lijf en alles wat het me te vertellen heeft , maar ook hoe ik me verbind met de mensen en de wereld om me heen. En die veranderlijkheid daarin is beweging , is dans , is leven. Voor mij in elk geval.

Ik heb twee kunstopleidingen gevolgd, en kunst maken is mijn andere " practice". Ook heb ik geleefd in Brazilie en Mocambique.Ik heb in mijn jongere jaren gewerkt in de Thuiszorg, en praktisch al mijn clienten waren gediagnosteerd als AIDSpatienten. Het heeft veel indruk op me gemaakt om mee te maken hoe ze hun leven op zoveel manieren moesten beeindigen door die ziekte.

Ook heb ik jarenlang een intensief thuisprogramma gehad voor mijn zoon. Sinds er weer wat meer ruimte in mijn leven is mag ik zelf les geven in de ritmes. Dit doe ik in het basisonderwijs, aan volwassenen, en aan beroepsgroepen die veel van zichzelf moeten geven in hun vak.

Ik voel me dankbaar dat ik dit mag doen.

 

 

 

5ritmesmetbeer
Beer Deurvorst

Landelijke Agenda van activiteiten op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

Landelijk Netwerk van bewuste ondernemers die actief zijn op het vlak van bewust, gezond, duurzaam of welzijn.

 

In Nederland zijn bij Bewust Netwerk

 

1.750+ professionals aangesloten

500+ activiteiten gepland

15.000+ nieuwsbrief lezers die ons volgen

 

Wil je duurzaam, gezond en bewust leven?
Zoek een professional of event in jouw regio: